Risotto met bleekselderij en parmaham

risotto met bleekselderij

De meeste mensen eten bleekselderij door een salade, in de soep of als stengel in een Bloody Mary maar dat deze groente het als hoofdingrediënt hartstikke goed doet, is vaak onbekend. Probeer daarom eens deze risotto met bleekselderij en parmaham. Lekker glaasje witte wijn erbij en genieten maar!

voor 4 personen:

  • 350 gram risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 150 ml witte wijn
  • 1 zoete ui, fijn gesnipperd
  • 8 stengels bleekselderij, in smalle halvemaantjes
  • 90 gram parmaham
  • 1 tot 1,5 liter warme kippenbouillon
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 25 gram parmezaanse kaas, eventueel extra om de risotto mee te garneren.

Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes tot hij glazig ziet. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat het is verdampt. Voeg elke keer een beetje bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Doe dit op laag vuur. Voeg na een kwartier de bleekselderij toe en ga verder met het bereiden van de risotto tot hij al dente is. De korrel is niet meer wit van binnen maar heeft nog wel bite. Snijd de parmaham in dunne reepjes en roer door de risotto. Roer als laatste de roomboter en de parmezaanse kaas erdoor en serveer direct.
risotto met bleekselderij



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.