Pannenkoek uit de oven met stoofperen

Pannenkoek uit de oven met stoofperen

Ontbijten met een pannenkoek uit de oven met stoofperen

Het is er echt het seizoen voor! Lekker cocoonen met smakelijke gerechten. Te beginnen bij het ontbijt met een heerlijke pannenkoek uit de oven met stoofperen en kruidnoten.

pannenkoek uit de oven met stoofperen en kruidnoten

Makkelijk genieten met een ovenrecept

Zo´n hele stapel pancakes ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar het is altijd wel een klus. Je staat toch al snel een tijd in de keuken. Mijn oudste eet graag iedere dag een pannenkoek als ontbijt, maar no way dat ik iedere dag ga staan bakken. Dan is deze pannenkoek uit de oven met stoofperen ideaal. Je maakt deze één keer en je hebt voor een paar dagen ontbijt. Althans, voor 1 persoon haha. Maar je kunt het ook op een zondag maken als ontbijt voor het hele gezin. Het beslag giet je gewoon in een bakblik en de oven doet het werk. Even in stukken snijden en genieten. Deze variant met kruidnoten en stoofperen is natuurlijk niet voor elke dag, maar de andere variant met rood fruit is ook heerlijk!

Stoofperen en kruidnoten over de pannenkoek

In deze periode van het jaar staan stoofperen hier regelmatig op het menu. Maar meestal gaan ze niet in één keer op, dus dan verwerk ik ze in een ander gerecht! Zo kun je er een heerlijke stoofperen cheesecake mee maken, maar je kunt ze dus ook verwerken in je ontbijt pannenkoek. Zo krijg je een bijzonder feestelijk ontbijtgerecht dat echt past bij dit seizoen!

Pannenkoek uit de oven met stoofperen

Gang Ontbijt
Trefwoord pannenkoeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 groot rechthoekig bakblik
  • bakpapier
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 180 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 115 gram roomboter gesmolten
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 360 gram amandelmelk
  • stoofperen in partjes
  • kruidnoten optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Pureer alle ingrediënten met de staafmixer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de vorm en verdeel de stoofperen en kruidnoten erover.
  • Bak de pannenkoek in 20 minuten gaar, laat afkoelen en snijd in stukken.

Ben je gek op pannenkoeken?

Als je net als ik van pannenkoeken of pancakes houdt, dan zijn er nog wat andere recepten die ik je graag wil aanraden. Wat denk je van deze recepten:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.