Gevulde pompoen met paddenstoelen en kip

Gevulde pompoen met paddenstoelen en kip

Gezond comfortfood: gevulde pompoen met paddestoelen en kip

Nu de herfst echt zijn intrede heeft gemaakt, is het weer tijd voor comfortfood zoals deze gevulde pompoen met paddenstoelen en kip.

gevulde pompoen met paddestoelen en kip

Pompoen als krachtpatser voor de helft

Met zo’n gerecht kun je er weer helemaal tegenaan en het zit boordevol goede voedingsstoffen. Als de dagen korter worden, is het belangrijk om je lijf te voeden met goed eten zodat je fit en gezond blijft. Pompoen is dan een geweldige groente, want hij zit vol vitamines, mineralen en Omega 3 vetten. Een groente die je vaker op het menu kunt zetten deze herfst en winter! Gelukkig is dat geen straf, want pompoen is erg lekker en veelzijdig. In dit gerecht voor gevulde pompoen met paddenstoelen en kip speelt hij de hoofdrol en doet dienst als basis voor een smakelijke, eiwitrijke vulling. Dit gerecht past gelijk goed in een koolhydraatarm dieet.

gevulde pompoen met paddestoelen en kip

Lekker uit de oven

Gerechten uit de oven hebben voor mij altijd iets extra´s. De smaak wordt intenser en wanneer je ergens geraspte kaas over doet, krijg je ook nog eens een onweerstaanbaar korstje. Daar word je toch blij van? Over deze gevulde pompoen met paddenstoelen en kip gaat dan ook een laagje kaas. Verder is het echt een eenvoudig gerecht met weinig ingrediënten dat je op elk moment kunt serveren. Bovendien kun je er makkelijk een twist aan geven door bijvoorbeeld de paddenstoelen te vervangen voor noten of geblancheerde spruitjes. Het is maar net wat je lekker vindt! Serveer het in een mooie ovenschaal en serveer het zo op tafel.

Gevulde pompoen met paddenstoelen en kip

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kip, paddenstoelen, pompoen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 flespompoen gehalveerd
  • Olijfolie
  • Grof zeezout en vers gemalen peper
  • 4 kipdijfilets in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 blaadjes salie gehakt
  • Geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de pompoenhelften uit tot je overal nog ongeveer 1 cm overhoudt. Snijd de pompoen die je eruit hebt gehaald fijn.
  • Leg de helften in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet dit in de oven tot de pompoen gaar is, zo’n 45 minuten tot 1 uur.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin in wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout en haal uit de pan. Let op: bak de kipfilet niet helemaal door en door.
  • Voeg een eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de fijngesneden pompoen en paddenstoelen toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden salie.
  • Voeg de kip toe aan het paddestoelenmengsel en schep door elkaar.
  • Vul de pompoenhelften met de vulling en bestrooi met geraspte kaas. Zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Wil je vaker pompoen op het menu zetten?

Met pompoen kun je alle kanten op. Zo maakte ik al eens een geweldige lasagne met pompoen en stoofvlees en een heerlijke pompoenrisotto. Maar ook in zoete gerechten is het een geweldig ingrediënt. Hieronder zet ik alvast mijn favorieten voor je op een rijtje.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.