pompoen chiapudding met granola

Pompoen chiapudding met granola

Vorige week plaatste ik al een recept voor heerlijke homemade granola. Dat kun je natuurlijk prima met yoghurt eten maar ik maakte er ook nog eens een superlekker ontbijtje mee! Deze pudding kun je de dag van tevoren al maken dus ‘s morgens hoef je deze dan alleen maar uit de koelkast te pakken, af te toppen met de heerlijke krokante granola en genieten maar! Het recept voor deze pompoen chiapudding met granola is heel makkelijk maar je hebt wel pompoenpuree nodig. Tegenwoordig kun je ook blokjes pompoen in het vriesvak vinden dus geen gedoe met schillen! Ik geef je onderaan nog de bereidingswijze voor pompoenpuree.

pompoen chiapudding met granola

Chiazaad

Chiazaad is een bijzonder zaadje. Het is superklein maar bevat veel vitamines, mineralen, vezels en eiwitten. Een paar jaar geleden werd het natuurlijk geïntroduceerd als een superfood en sindsdien zie je het regelmatig voorbij komen. Ik vind het lekker als topping over mijn yoghurt of salade. Als je chiazaad weekt in vocht, wordt het een beetje gelei-achtig en daardoor kun je er dus perfect pudding van maken. Er wordt ook weleens jam van gemaakt om dezelfde reden! Dit ontbijt is romig, voedzaam en in combinatie met de granola een fijne start van je dag!

Pompoen Chiapudding met granola

Voor

4 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Koeltijd

1 uur

Niveau

eenvoudig

ingrediënten pompoen chiapudding met granola

  • 50 gram chiazaad
  • 240 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels maple syrup (of honing)
  • 110 gram pompoenpuree
  • 1 tl pumpkin pie spice of speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanille extract

bereidingswijze pompoen chiapudding met granola

  • Makkelijker kan eigenlijk niet: meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel dit over glaasjes.
  • Dek af met vershoudfolie en zet minimaal een uur in de koelkast.
  • Haal de pompoen chiapudding met granola uit de koelkast en schep er wat granola op.
pompoen chiapudding met granola

Pompoenpuree maken

Om zelf pompoenpuree te maken, kook je geschilde blokjes pompoen in 12-15 minuten gaar in water. Laat het goed uitlekken en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

Er staan nog meer recepten voor een lekker ontbijt online!

Ga jij deze pompoen chiapudding met granola maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.