homemade granola

Homemade granola

Met al die fantastische smaken in de supermarkt, zou je bijna vergeten dat je zelf ook heel makkelijk de meest heerlijke granola kunt maken! Ik maak regelmatig homemade granola en dat is niet eens volgens vast recept. Het is meer een kwestie van kijken wat ik nog in huis heb en dat met elkaar mengen. Wat kruiden erdoor en iets van honing of stroop en je hebt weer een nieuw recept. Zo simpel is het eigenlijk! Deze keer vond ik het recept zo lekker dat ik voor jullie heb uitgewerkt zodat je het zelf ook kunt proberen. Je eet dit lekker met wat kwark, yoghurt of melk of gewoon stiekem zo uit de pot. Geniet ervan en binnenkort komt er nog een heerlijk recept aan waar je deze granola bij nodig hebt!

homemade granola

Homemade granola

Voor een pot

vol

Bereidingstijd

10 minuten

B

30 minuten

Niveau

eenvoudig

ingrediënten

  • 450 gram gemengde noten
  • 265 gram viergranen vlokken
  • 100 gram lijnzaad
  • 130 gram rozijnen
  • 80 gram kokosolie
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden)
  • 100 gram lavendelhoning (of gewone honing)
homemade granola

bereidingswijze homemade granola

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed en bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en verdeel over de bakplaat.
  • Bak de homemade granola in 30 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Vegan tip

Vervang de honing voor maple syrup of een ander vegan alternatief.

Hou jij van uitgebreid ontbijten? Hier staan nog meer lekkere receptjes:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.