fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Laat de oven het werk maar doen! Ik vind ovengerechten ideaal en deze kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven is verrukkelijk! De geur die je huis vult, is onweerstaanbaar. En dan de smaak; de aardappels nemen lekker alle sappen van de kip op en door de ingelegde citroen krijgt alles een friszure en zoutige smaak. Wanneer je dit proeft, wil je alleen maar meer!

kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Wat is baharat?

Deze kip is op smaak gebracht met baharat. Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar het is een Arabisch specerijenmengsel met onder andere komijn, paprikapoeder en kaneel. Baharat betekent letterlijk specerijen. Het is heerlijk om hartige gerechten mee op smaak te brengen en het heeft een warm en zoet aroma. Door het te combineren met de ingelegde citroen krijg je echt een verrukkelijk gerecht!

kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

het is altijd fijn als je in één keer een gerecht in de oven kunt schuiven zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan. Bovendien heeft het nog een ander heel groot voordeel. Door alles in één pan of ovenschaal te bereiden, trekken de smaken heel goed in en wordt je gerecht nog lekkerder. Daarom is deze kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven ook zo smakelijk. Die aardappels bakken natuurlijk in het vet van de kip en krijgen een extra friszoetje door de ingelegde citroen.

Kip met baharat, ingelegde citroen en aardappels uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • grote ovenbestendige pan

Ingrediënten

  • 1 kip à 1500 gram
  • 1 el ghee
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen in stukken
  • 2 tl baharat
  • 1 ingelegde citroen vruchtvlees verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 kilo kruimige aardappels gewassen en in stukken
  • 1 ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet ondertussen een grote pan op het vuur en smelt hierin de ghee.
  • Dep de kip droog en vul hem met de knoflook en gewone citroen. Wrijf in met de baharat kruiden en zout.
  • Bak de kip rondom bruin in de ghee en zet in de oven. De kip moet zo´n 90 minuten garen.
  • Doe na 45 minuten de ui, aardappels en reepjes ingemaakte citroen in de pan. Zorg dat de aardappels ook onder de kip komen te liggen.
  • Bestrooi nog met zout en schep om met het vocht in de pan.
  • Gaar nog 35 à 45 minuten garen tot de kip een kerntemperatuur heeft van 90 graden.

Notities

Lekker met citroenmayonaise

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees

Om maar even met een reclametekst te beginnen, kip is natuurlijk hartstikke lekker in veel verschillende gerechten. Naast deze kip met baharat ingelegde citroen en aardappels uit de oven vind je nog meer heerlijke recepten op de blog. Daarom zet ik er een aantal voor je op een rijtje. Tik vooral kip in in de zoekbalk voor nog meer recepten.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen