Italiaanse kipburger met Parmaham

Italiaanse kipburger met Parmaham

Wat kunnen collega foodbloggers toch enorm inspirerend zijn! Nou ken ik Inge van Knoeien met Inge al een tijdje en ik vind dat zij echt waanzinnig lekkere gerechten maakt. Haar gerechten zijn, net als zijzelf, kleurrijk en spatten van de foto’s af. Ik vond het dus ook helemaal niet erg dat ik van haar blog mocht koken voor de Swiepswoepswap van deze maand. Op Inge’s blog kwam ik kip-chorizo burgers met avonaise tegen en ik wist al snel dat ik die een twist wilde geven. Omdat ik erg hou van Italiaans eten, maakte ik er een Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham van.

Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham

Kidsproof burger

Nog even over de Swiepswoepswap…. Mandy van Mandy and more heeft deze grappige naam bedacht. Het is eigenlijk een foodblogswap dus je krijgt de naam van een collegablogger toegewezen en daar maak je iets lekkers van. Hartstikke leuk en zo doe je dus weer inspiratie op. En deze kipburger ga ik zeker vaker maken! Ik had er deze keer ook zelf ciabatta bij gebakken maar je kunt die prima vervangen voor een afbak ciabatta. Ik vond het ook vooral leuk dat mijn kinderen dit recept ook fantastisch vonden dus het is ook nog eens kidsproof!

Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham

Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham

Recipe by Debbie

Voor 4 – 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram kipgehakt

  • 70 gram zongedroogde tomaten, gehakt

  • peper en zout

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • 40 gram polenta

  • 1 courgette, in plakken van 5 mm

  • 1 vleestomaat, in plakken

  • 4 à 6 plakken Parmaham

  • rucola

  • 250 gram ricotta

  • 1 avocado

  • sap van 1/2 citroen

  • olijfolie

  • 1 à 1,5 ciabatta

Bereidingswijze

  • Verwarm een grillpan op hoog vuur en bestrooi de plakken courgette met wat olijfolie.
  • Bestrooi de courgette met zout en grill ze aan beide kanten gaar. Zet apart.
  • Prak de avocado fijn en meng met de ricotta en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het kipgehakt met de zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden en polenta in een kom.
  • Breng op smaak met peper en zout (ongeveer 1 tl zout en 1/2 tl peper) en kneed het goed door elkaar.
  • Vorm 6 burgers van het kipgehakt en grill ze aan beide kanten in ongeveer 6 – 8 minuten per kant gaar.
  • Bak ondertussen de ciabatta af indien nodig.
  • Halveer een stuk ciabatta en beleg met wat van de ricotta – avocado spread.
  • Leg er dan een kipburger, plak tomaat, wat courgette, een plak Parmaham en wat rucola op en eet smakelijk!

Tips

  • Vervang de courgette voor geroosterde paprika uit een pot voor een nog snellere burger!
Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham

Nog meer lekkere burgers!

Loopt het water je al in de mond bij het zien van dit recept voor een Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham? Ik heb goed nieuws voor je want er staan nog 5 overheerlijke burger recepten op de blog! Zowel met vlees, als vega als met vis.

Ga jij deze Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Bewaar dit recept op Pinterest

Italiaanse kipburger met courgette en Parmaham


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.