Sperziebonen salade met gamba’s
Inhoudsopgave
Sperziebonen salade met gamba’s
Het jaar is alweer eventjes begonnen en de eerste pogingen om de goede voornemens te laten slagen zijn hopelijk al gelukt! Ik probeer er niet te zwaar aan te tillen maar sta aan het eind van ieder jaar toch even stil bij wat ik zou willen en kunnen verbeteren. Mijn voornemen voor dit jaar is alweer om meer groenten te eten. In 2017 is dat enigzins gelukt maar nog niet helemaal. Met deze sperziebonen salade met gamba’s gaat dat in ieder geval wel lukken. Serveer hem in een mooie schaal en besteedt extra aandacht aan de presentatie, dan geniet je nog meer van deze heerlijke salade!
Groenten bij de lunch
Met groenten kun je ontzettend veel kanten op en creëer je eenvoudig een voedzame maaltijd. Als je het goed combineert, mis je de koolhydraten ook niet. Er is genoeg keuze. In deze sperziebonen salade met gamba’s heb ik al lekker veel groenten gestopt. Als je hiermee luncht, heb je al een flinke portie van je dagelijkse hoeveelheid groenten te pakken. Of serveer hem naast een goed gevulde soep. De gegrilde paprika geeft deze salade extra veel smaak, net als de zongedroogde tomatenpesto. Ik maak mijn pesto’s altijd snel met de staafmixer, ideaal! Zorg wel dat je alles in kleine stukjes snijdt, vooral de Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Sperziebonen salade met gamba’s
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 2 gele paprika’s
- 500 gram reuzegarnalen diepvries, ongepeld en ontdooid
- 50 gram rucola
- olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- 1 teen knoflook
Tomatenpesto
- 1 potje zongedroogde tomaten 280 gram
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 1 handvol basilicumblaadjes
- eventueel extra olijfolie
- zout naar smaak
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en snijd de paprika’s in brede repen.
- Verhit een grillpan zonder olie.
- Kook de sperziebonen beetgaar in ruim water.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 mespunt geroosterd paprikapoeder, wat peper en zout
- .Bestrijk de buitenkant van de paprika met een dun laagje olie.
- Leg ze in de grillpan en draai ze regelmatig. Laat ze grillen tot ze zacht zijn.
- Rooster de pijnboompitten.
- Doe ondertussen de zongedroogde tomaten inclusief olie uit het potje in de blender of foodprocessor met de kaas, basilicum en pijnboompitten.
- Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe en eventueel wat zout.
- Pel de garnalen, dep ze goed droog en meng ze met de resterende paprikaolie en pers de teen knoflook erboven.
- Haal de paprika uit de pan en grill de garnalen kort totdat ze mooi roze zijn.
- Giet de sperziebonen af en spoel met koud water.
- Schep alles op een grote schaal, meng de rucola erdoor en maak af met wat pesto.
Wil je nog meer groenteninspiratie? Kijk dan eens naar het recept voor: Bietenburgers met truffelkaas.
3 gedachten over “Sperziebonen salade met gamba’s”
Geef een reactie
Hoeveel gedroogde tomaten is 1 potje? Hoeveel gram?
Hoi Margreet, ik gebruik een potje van 280 gram. Ik zal het gelijk aanpassen. Fijne avond!