Pruimen custardcake

Pruimen custardcake

Van aardbeientijd naar kersentijd naar pruimentijd, al het zomerfruit is zo lekker om mee te bakken. Dus ik blijf maar recepten maken met al dat lekkers zoals het recept voor deze makkelijke en heerlijke pruimen custardcake. Pruimen doen het sowieso goed in gebak en in cake maar ik eet ze ook graag gewoon zo of door de yoghurt. Dit is trouwens meer een taartrecept dan een cakerecept want het is natuurlijk geen standaard cake.

pruimen custardcake
pruimen custardcake

Pruimenboom

De bodem bestaat uit een laagje cake en bovenop heb je een heerlijke custardachtige vulling. De pruimen breng je op smaak met kaneel, gember en nootmuskaat waardoor je een wat rijkere smaak van de cake krijgt. Ik bof maar met mijn buurvrouw die zo’n goedgevulde pruimenboom heeft en ieder jaar rond oogsttijd op vakantie is haha. Gelukkig voor de vogels kan ik niet overal bij en hebben zij ook nog lekker wat te snoepen! Wij hebben in ieder geval heerlijk van deze pruimen custardcake gesnoept! Mijn tuin staat trouwens vol met vijgenbomen dus nog even en ik ga daarmee aan de slag haha.

Pruimen custardcake

Voor 8 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd: 45 – 50 minuten

Ingrediënten

  • Bodem
  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 gram roomboter
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 ei
  • Pruimenvulling
  • 450 gram pruimen, ontpit en in vieren
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Custard
  • 120 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille essence
  • 115 gram suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een springvorm van 20 of 22 cm in met boter of olie.
  • Schep de pruimen om met de specerijen en zet apart.
  • Meng voor de bodem de bloem met de suiker en het bakpoeder.
  • Kneed de roomboter erdoor met je vingers en roer vervolgens de slagroom en het ei erdoor tot je een redelijk glad geheel hebt.
  • Doe het beslag in de vorm en verdeel evenredig over de bodem.
  • Verdeel de pruimen erover en bak de bodem 20 – 25 minuten.
  • Maak ondertussen de custardvulling door de slagroom, het ei, vanille essence en suiker door elkaar te kloppen.
  • Schenk dit over de voorgebakken bodem en bak nog eens 20 – 25 minuten.
  • Serveer de pruimen custardcake warm of koud.

Notities

  • Deze custardcake is ook heerlijk met kersen, perziken of nectarines
  • pruimen custardcake

    Nooit genoeg recepten met pruimen

    Kun je ook geen genoeg krijgen van dit lekkere fruit? Er staan nog meer lekkere pruimenrecepten op de blog:

    pruimen custardcake

    Bewaar dit recept voor pruimen custardcake op Pinterest

    Bewaar dit recept met deze foto makkelijk en snel op één van je Pinterest borden!

    pruimen custardcake

    Ga jij deze Pruimen custardcake maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.