Miso gehaktballetjes in ketjapsaus
De laatste tijd eten wij steeds minder vlees maar als we dan vlees eten, is dat graag gehakt. Gehaktballetjes zijn hier favoriet en deze miso gehaktballetjes in ketjapsaus zijn heerlijk! Het maken van gehaktballetjes is makkelijk, snel en je kunt er vele verschillende smaakmakers aan meegeven. Daarom past het bij veel andere gerechten. Ik braad gehaktballen het liefst in een goede braadpan of in de oven.
Inhoudsopgave
Geïnspireerd door…
Het is alweer even geleden dat ik een foodblogswap deed waarbij je een recept van een andere foodblogger een twist geeft. Deze maand doe ik weer mee en ik mocht iets kiezen van de blog van leuke en lieve foodie Hilde van Slowfoody! Hilde maakt heerlijke recepten en eentje die mij gelijk aansprak, waren de aziatische gehaktballetjes. De saus zag er heerlijk stroperig en smaakvol uit en aangezien ik mijn gehaktballen meestal vrij eenvoudig houd of in de tomatensaus gaar, werd het tijd voor wat anders! En ze zijn om je vingers bij af te likken, zo enorm lekker! Ik gaf een twist aan dit recept door miso en ketjap te gebruiken. Ze zijn perfect als hapje maar ook bij een heerlijke rijst met roerbakgroenten. Eet smakelijk!
Miso gehaktballetjes in ketjapsaus
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g gehakt
- 60 g paneermeel
- 1 ei
- 1 el miso
- 1 el tamari sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook geperst
- peper en zout
- zonnebloemolie
Saus
- 60 ml ketjap manis
- 250 ml water
- 1 tl verse gember geraspt
- 1 el honing
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 1,5 el maizena
- extra: geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Begin met de gehaktballetjes. Doe alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in een kom en meng dit tot één geheel.
- Rol er gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin op middelhoog tot hoog vuur.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat ze nog zo’n 20 minuten garen.
- Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten behalve de maizena en sesamzaadjes in een steelpan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Maak een papje door de maizena met 2 à 3 eetlepels water door elkaar te roeren.
- Voeg dit al roerende met een garde aan de ketjapsaus toe om klontjes te voorkomen.
- Laat de saus nog kort verder koken tot het de gewenste dikte heeft.
- Schep de miso gehaktballetjes om met de ketjapsaus en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Gek op gehaktballetjes?
- Good old gehaktballen
- Crispy kipgehaktballetjes met coleslaw
- Snelle rijstmaaltijd met gehaktballetjes
- Farro (parelgort) met geroosterde wortels, kikkererwten en kipgehaktballetjes
- Spaghetti meatballs
Ga jij deze miso gehaktballetjes met ketjapsaus maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
2 gedachten over “Miso gehaktballetjes in ketjapsaus”
Geef een reactie
De gehaktballetjes met miso zijn echt heerlijk! Ik maak ze nu voor de 2de keer, maar ga weer bijna de fout in door ingredienten die voor de saus bedoeld zijn, door de gehaktballetjes te doen, doordat dat niet duidelijk aangegeven staat. Zou dat aangepast kunnen worden? Dankjewel!
Hoi Sabine, wat goed om te horen! En dankjewel voor de aanpassing, ik ga het gelijk doorvoeren. Moet wel duidelijk zijn natuurlijk! groetjes