Pilav met kip

IMG_7781Wat hebben we genoten van leuke maar koude Paasdagen! De kinderen mochten bij beide opa’s en oma’s op zoek naar paaseieren en we aten lekker met zijn allen tijdens brunch én diner. Gisteren een rustig dagje was wel lekker maar ’s middags besloten we om toch nog even naar het midden van het land te rijden voor een demo van steenovens. We zijn al een tijd aan het nadenken over het aanschaffen van een steenoven voor in de tuin, we willen goed weten wat de mogelijkheden zijn en wat we dan het beste kunnen kopen. Op een Big Green Egg kun je bijvoorbeeld ook van alles. Dus dan is zo’n demo wel fijn, kun je gelijk proeven haha!

IMG_7782Naast pizza’s wil ik, als we er een aanschaffen, ook andere dingen in de steenoven bereiden. Sowieso brood maar ook stoofschotels, vlees, vis en misschien zelfs gebak. Dat wordt uitproberen dan! Eerst maar eens leren hoe ik een goed vuurtje moet stoken. In ieder geval kun je er dan ook een hele kip in braden en als er restjes overblijven, kun je die weer voor dit lekkere kruidige recept gebruiken. Fijne dag allemaal!

Voor 4 personen:

  • 300 gram rijst (een soort die je lekker vindt)
  • 2 grote kipfilets in blokjes
  • 500 gram snijbonen
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • verse koriander
  • zonnebloemolie
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.
  2. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
  3. Maak de snijbonen schoon, snijd ze in smalle reepjes en blancheer ze in kokend water (2 à 3 minuten) tot ze beetgaar zijn.
  4. Verhit een koekenpan en doe er 2 eetlepels olie in.
  5. Fruit de ui kort en voeg de specerijen en knoflook toe. Bak ze even mee.
  6. Voeg dan de kipfilet toe. Bak die rondom goudbruin en gaar.
  7. Doe er tenslotte de rijst en snijbonen bij en roerbak die nog een paar minuten mee.
  8. Schep de rozijnen erdoor.
  9. Serveer met verse koriander.

IMG_7786

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s