Wortel artisjokken salade

Wortel artisjoksalade
Volgens de schijf van 5 moeten we iedere dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit eten. Dat is best veel, vooral qua groenten. Misschien heb je het idee dat je veel groenten eet maar als je het weegt, valt het toch tegen. Ik eet zelf vrijwel elke dag groenten maar toch haal ik geen 250 gram. Om daar verandering in te brengen en omdat het gewoon superlekker is, probeer ik vaker groenten bij de lunch te eten. Dit is weer zo’n heerlijke salade waarmee je extra veel groenten binnen krijgt en die je in een bakje ook makkelijk meeneemt naar je werk.

Wortel artisjoksalade

Voor 2 personen:

  • 1 bospeen
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

wortels

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Schil de wortels en halveer ze in de lengte.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout.
  4. Rooster de wortels in 20 à 25 minuten gaar.
  5. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel mosterd en peper en zout.
  6. Leg de wortels op een bord, schep de artisjokken en olijven erover.
  7. Sprenkel de dressing erover en strooi de Provençaalse kruiden erover.

Wortel artisjoksalade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s