fbpx

Zongedroogde tomatensoep met surimi

Zongedroogde tomatensoep met surimi

Zongedroogde tomatensoep met surimi met extra diepgang

Vergeet tomatensoep, dit is tomatensoep 2.0! Deze zongedroogde tomatensoep met surimi flakes is heerlijk, rijk van smaak en serveer je gerust tijdens een fancy dinnerparty. De zongedroogde tomaten geven de soep niet alleen een dieprode kleur, maar ook een rijke smaak.

zongedroogde tomatensoep met surimi

Soep voor elk moment

Het fijne aan soep vind ik dat je al snel een heleboel groenten binnenkrijgt. Het is verwarmend, voedzaam en bovendien lekker. Soep is ideaal om restjes groenten in te verwerken of, zoals met deze zongedroogde tomatensoep met surimi flakes, om jezelf te verwennen met wat extra´s. Dit serveer je met een gerust hart als smakelijk voorgerecht of bij een uitgebreide lunch of brunch. Je geeft net dat beetje extra zo.

zongedroogde tomatensoep met surimi

Soep maken doe je zo

De basis van soep is vaak hetzelfde: je hebt groenten nodig en bouillon. Uiteraard is het ook mogelijk om een gebonden soep te maken, dit gebeurt op basis van een roux. Roux is een mengsel van roomboter en bloem waar je bouillon aan toevoegd. Zo krijg je een romige, gebonden soep. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor aspergesoep. Als je een gezondere soep wilt maken dan gebruik je alleen groenten en bouillon. Ik begin vaak met een basis van ui of knoflook of allebei die je fruit voor meer smaak. Vervolgens kun je de groenten die de smaak bepalen ook meebakken of vooraf roosteren in de oven. Dan breng je de groenten samen met de bouillon aan de kook en dat laat je zachtjes pruttelen. Naar wens kun je de soep dan nog pureren.

zongedroogde tomatensoep met surimi

Zongedroogde tomatensoep met surimi flakes

Zongedroogde tomaten geven deze soep een dieprode kleur en extra smaak. De smaak van surimi is er heerlijk bij, maar vervang dit gerust voor gekookte garnalen of croutons.
Gang Bijgerecht, lunch
Trefwoord soep, tomatensoep
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 30 gram roomboter
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 150 gram zongedroogde tomaten op olie uitgelekt en in reepjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 375 ml kippenbouillon
  • 3 el room
  • zout en vers gemalen peper 125 g fresh lump crabmeat, picked over for shell fragments
  • 125 gram surimi flakes
  • 2 el bieslook optioneel

Instructies

  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een ruime pan.
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze in ongeveer 5 minuten zacht.
  • Doe de zongedroogde tomaten, tomaten en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen, haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Zet de soep terug op het fornuis op laag vuur en voeg de room toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de surimi en bieslook.

Nog meer lekkere soeprecepten

Je raadt het vast al, ik ben gek op soep! Vooral in de herfst en winter vind ik het heerlijk om op te warmen met een kopje soep. Dus er staan aardig wat verrukkelijke recepten voor soep op de blog. Kies jouw favoriet maar uit het lijstje hieronder of typ in de zoekbalk ‘soep’ in.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen