Witte chocolade cheesecake met oreo en caramel

Witte chocolade cheesecake met oreo en caramel

Oreo en caramel

Deze witte chocolade cheesecake met oreo en caramel heeft echt alles dat lekker is! Een cheesecake die heerlijk rijk van smaak is met een bodem van oreo koekjes en nog homemade caramelsaus erop. Om je vingers bij af te likken! Hou je van cheesecake? Kijk dan ook eens bij deze recepten: Appel caramel cheesecake en Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten.

witte chocolade cheesecake met oreo en caramel

Ingrediënten en bereidingswijze witte chocolade cheesecake met oreo en caramel

Bodem

  • 220 gram oreo koekjes
  • 100 gram roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 250 gram suiker
  • 120 gram slagroom
  • 300 gram witte chocolade
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout

Caramelsaus

  • 300 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 250 ml slagroom
  • 55 gram roomboter
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  3. Vet een hoge springvorm in en bekleed met bakpapier.
  4. Smelt de boter en verkruimel de oreo’s.
  5. Meng de boter met de oreo’s, doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
  6. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verlaag de temperatuur naar 145 graden Celsius.
  8. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een warmtebestendige kom.
  9. Verwarm de slagroom tot het kookt.
  10. Giet de slagroom over de chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten.
  11. Klop de roomkaas met de suiker los met de mixer.
  12. Verlaag de snelheid van de mixer en klop de witte chocoladeganache erdoorheen.
  13. Voeg de vanille en het zout toe en spatel 1 voor 1 de eieren door het mengsel.
  14. Giet het mengsel voorzichtig op de oreo bodem en bak in 1,5 gaar.
  15. Zet de deur van de oven op een klein kiertje en laat de cheesecake nog een uur in de oven afkoelen.
  16. Ga nu verder met de caramelsaus. Zet alles klaar.
  17. Doe de suiker en het water in een steelpan.
  18. Breng dit op hoog vuur aan de kook, roer niet maar schud alleen af en toe met de pan.
  19. Laat dit koken totdat alle suiker is opgelost en de caramel de juiste kleur heeft. Let op, het gaat heel snel dus blijf erbij! Te donkere caramel wordt bitter.
  20. Zet het vuur op middelhoog en voeg al roerend met een garde voorzichtig de slagroom toe. Het gaat bruisen en het is heet dus doe echt voorzichtig!
  21. Laat dit nog 5 minuten doorkoken en haal dan de pan van het vuur.
  22. Roer beetje bij beetje de roomboter erdoor.
  23. Giet het in potjes en zet weg tot gebruik.
  24. Haal de cheesecake uit de springvorm en serveer met de caramelsaus.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.