Tosti prei, champignons en oude kaas met kerriemayonaise
Het is één van mijn lievelingsgerechten: een preischotel met champignons en gehakt. Toen ik pas een box vol kaas van Beemster binnenkreeg met de vraag of ik mee wilde doen aan de tosti challenge, was mijn idee al snel geboren om mijn favoriete recept in een tosti jasje te gieten. En het resultaat mag er zijn. Een heerlijke tosti prei, champignons en oude kaas met kerriemayonaise is alles wat je nodig hebt voor een ontzettend lekkere lunch vol comfortfood! Extra lekker door een klein beetje kruidenboter, echt genieten! Sowieso zijn tosti’s natuurlijk heerlijk als lunch. Bekijk ook eens dit recept: Tosti paprika avocado.
Inhoudsopgave
Alles over prei
Sinds begin dit jaar schrijf ik trouwens iedere maand een artikel over een bepaalde groentesoort. In april stond alles in het teken van prei! Je vindt er informatie over bereidingswijze en tips voor lekkere smaakcombi’s. Daarnaast vind je maar liefst 18 heerlijke preirecepten in het artikel.
Tosti prei, champignons en oude kaas met kerriemayonaise
Een ode aan mijn favoriete preischotel in de vorm van een tosti.
Voor 1 tosti van 2 boterhammen
Ingrediënten
2 Waldkorn boterhammen
1 plak oude Beemster kaas
kruidenboter
een stukje prei in dunne ringetjes
Kastanjechampignons, schoongeboend en in plakjes
1 el mayonaise
1/2 tl kerriepoeder
peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm je tosti ijzer voor en smeer op beide boterhammen wat kruidenboter.
- Beleg 1 boterham met een enkel laagje preiringetjes en verdeel de champignons erover.
- Bestrooi met peper en zout.
- Leg de kaas erop en druk de andere boterham er goed op.
- Grill de tosti tot deze aan beide kanten mooi goudbruin is en de kaas gesmolten.
- Maak ondertussen de kerriemayonaise. Roer de kerrie door de mayonaise en breng op smaak met peper.
- Serveer de tosti met de kerriemayonaise.
Tips
- Voeg voor extra smaak nog een plakje beenham toe.
Ga jij deze tosti prei, champignons en oude kaas met kerriemayonaise maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
De kaas voor dit recept is beschikbaar gesteld door Beemster. Het is mijn keuze deze kaas te gebruiken en met mijn recept mee te doen aan de tosti challenge. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.