Snelle taart met vijgenjam en bramen
Het is altijd heerlijk om wat snelle recepten te hebben voor als je onverwachts bezoek krijgt of iets lekkers mee wil nemen voor bijvoorbeeld een picknick. Deze snelle taart met vijgenjam en bramen is hier perfect voor. Eigenlijk is de basis van biscuit en slagroom ideaal voor vele variaties waarbij je je favoriete jam en fruit kunt kiezen. Een taart met jam bakken is altijd een goed idee. Het is makkelijk en snel en met dit recept bak je een taart voor elk moment. De cakelaag is heerlijk luchtig en door de romige slagroom en het frisse van het fruit is dit een hele toegankelijke taart die bij iedereen in de smaak valt!
Inhoudsopgave
Luchtige biscuit als basis
Het bakken van een basis biscuit voor een taart gaat het beste in een springvorm. Klop de eieren eerst enorm luchtig zodat de cake ook heel luchtig wordt en mix vooral niet te lang. Sinds ik de biscuit cakemix van Brand New Cake heb ontdekt, moet ik eerlijk bekennen dat ik die heel graag gebruik. Ik kan zelf ook prima biscuitbeslag maken maar deze is heel stabiel en je weet dus zeker dat je een enorm luchtige cake krijgt die perfect is als basis voor deze snelle taart met vijgenjam en bramen! Ik hoor trouwens ook goede verhalen over de de mix van Funcakes. Even kijken wat je zelf prettig vindt dus! Dit taartrecept kan in ieder geval niet mislukken en je kan zelf de smaken toevoegen die je lekker vindt.
Snelle taart met vijgenjam en bramen
Deze heerlijke snelle taart vulde ik met vijgenjam van Fiordifrutta. Ik ben gek op Italië en bijna alles wat daar vandaan komt. Pas kreeg ik 3 smaken van deze heerlijke jam toegestuurd om te proberen en als je het in de supermarkt ziet, moet je het zeker meenemen! Het is jam zonder extra toegevoegde suiker en bevat alleen maar fruit. De smaken zijn verrukkelijk en in deze taart is het helemaal genieten! Met dit recept voor een snelle taart zet jij snel iets lekkers op tafel.
Snelle taart met vijgenjam en bramen
Equipment
- springvorm 24 cm
- bakpapier
- mixer
Ingrediënten
- 330 g BrandNewCake biscuitmix
- 250 g ei
- 35 g water
- boter om in te vetten
- 1 potje vijgenjam
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 300 g bramen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht), bekleed een springvorm met bakpapier en vet in met boter.
- Klop voor de biscuits de mix, 250 g ei en 35 ml water 7-8 minuten op de hoogste snelheid en daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.
- Schep dit in de vorm en bak dit in 25 – 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker en laat afkoelen op een rooster. Snijd de biscuit horizontaal doormidden. Gebruik voor de bovenkant de onderkant van de biscuit.
- Verdeel de jam in een royale laag over de onderste cake.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel 2/3 over de onderste cakelaag.
- Bedek met bramen en leg de bovenste cakelaag erop. Bestrijk met de rest van de slagroom en decoreer met bramen.
Taart bakken met fruit
Ik vind het heerlijk om te bakken met fruit! Zeker zomerfruit is geweldig qua smaak en het ziet er bovendien mooi uit. Wil je meer inspiratie? Bekijk dan ook eens de volgende recepten: