Slof met rabarbercompote en meringue
Het is weer bijna moederdag! Dit jaar anders dan andere jaren maar waarschijnlijk breng ik mijn moeder en schoonmoeder wel een bezoekje in de tuin. Al is het alleen maar om elkaar even live te zien. Ik ben benieuwd waar ik zelf mee verwend word! Volgens mij hebben de jongens wel iets van school mee gekregen om te maken voor moederdag. En ach, als ik misschien een uurtje langer kan slapen dan ben ik al blij en is de aankomende moederdag heel geslaagd. Deze slof met rabarbercompote en meringue is dan natuurlijk al lang op maar misschien maak ik hem nog een keer want lekker is ie!!
Inhoudsopgave
Zelf een slof maken
Vorige maand maakte ik een fantastische Koningsdagtaart met kroon met de producten van Brand New Cake. Ik was enorm enthousiast over de producten en ik kon niet wachten om weer aan de bak te gaan! Gelukkig was dat al snel want moederdag staat voor de deur. Ik zag het ‘maak je eigen slof‘ pakket en ik was gelijk benieuwd. Ik heb zelf nog nooit een slof gemaakt maar vond het daar weleens tijd voor worden. Een slof is een koekbodem waarbij je amandelspijs of banketbakkersroom meebakt. Vervolgens beleg je die dan met nog meer banketbakkersroom, slagroom, fruit of ander lekkers. Ik wilde graag iets met rabarber dus ik maakte rabarbercompote en speciaal voor moederdag roze meringue!
Slof met rabarbercompote en meringue
Equipment
- mixer
- suiker thermometer
- spuitzak met spuitmondje naar keuze
Ingrediënten
- Maak je eigen slof pakket
- 1/2 ei
- 80 g boter
- 500 g rabarber
- 150 geleisuiker speciaal
- 100 g eiwit
- 1/4 tl kleurstof gel roze BrandNewCake
- snuf zout
- 160 g kristalsuiker
- 45 g water
- bloem om te bestuiven
Instructies
- Start met het deeg voor de slof. Kneed 250 g van de mix met 1/2 ei en 80 g boter tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Doe de rabarber met de geleisuiker en 1 el water in een pan en breng aan de kook. Laat dit zachtjes 15 minuten doorkoken en laat het afkoelen.
- Maak de banketbakkersroom door 80 g mix met 200 ml koud water 3 minuten op hoge snelheid te kloppen. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 8 mm en steek uit met de sloffenvorm.
- Leg het op een bakplaat en doe de ingevette sloffenvorm er weer omheen. Schep in het midden wat van de banketbakkersroom maar houd een rand van 1,5 cm vrij. Bak de sloffenbodem in 25-30 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
- Verdeel de rabarbercompote over de afgekoelde sloffenvorm en schep daar nog wat van de banketbakkersroom op. Zet in de koelkast tot je hem kunt decoreren met de meringue.
- Klop voor de meringue de eiwitten met de kleurstof en een snuf zout stevig.
- Breng de suiker met het water in een steelpan aan de kook tot 121 graden en schenk het dan al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de meringue. Blijf kloppen tot de meringue stijve pieken vormt en afgekoeld is.
- Schep de meringue in een spuitzak en decoreer de slof ermee.
Het recept voor deze slof met rabarbercompote en meringue bewaren?
Bewaar het recept eenvoudig met onderstaande foto op Pinterest!
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Baktotaal. Lees mijn disclaimer voor meer info.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.