Ga terug Email Link
slof met rabarbercompote en meringue

Slof met rabarbercompote en meringue

Een heerlijke feestelijke moederdagslof met rabarbercompote en meringue om je allerliefste moeder mee te verrassen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 personen

Equipment

  • mixer
  • suiker thermometer
  • spuitzak met spuitmondje naar keuze

Ingrediƫnten
  

  • Maak je eigen slof pakket
  • 1/2 ei
  • 80 g boter
  • 500 g rabarber
  • 150 geleisuiker speciaal
  • 100 g eiwit
  • 1/4 tl kleurstof gel roze BrandNewCake
  • snuf zout
  • 160 g kristalsuiker
  • 45 g water
  • bloem om te bestuiven

Instructies
 

  • Start met het deeg voor de slof. Kneed 250 g van de mix met 1/2 ei en 80 g boter tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Doe de rabarber met de geleisuiker en 1 el water in een pan en breng aan de kook. Laat dit zachtjes 15 minuten doorkoken en laat het afkoelen.
  • Maak de banketbakkersroom door 80 g mix met 200 ml koud water 3 minuten op hoge snelheid te kloppen. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 8 mm en steek uit met de sloffenvorm.
  • Leg het op een bakplaat en doe de ingevette sloffenvorm er weer omheen. Schep in het midden wat van de banketbakkersroom maar houd een rand van 1,5 cm vrij. Bak de sloffenbodem in 25-30 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
  • Verdeel de rabarbercompote over de afgekoelde sloffenvorm en schep daar nog wat van de banketbakkersroom op. Zet in de koelkast tot je hem kunt decoreren met de meringue.
  • Klop voor de meringue de eiwitten met de kleurstof en een snuf zout stevig.
  • Breng de suiker met het water in een steelpan aan de kook tot 121 graden en schenk het dan al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de meringue. Blijf kloppen tot de meringue stijve pieken vormt en afgekoeld is.
  • Schep de meringue in een spuitzak en decoreer de slof ermee.
Trefwoord banketbakkersroom, meringue, rabarber, slof, taart