Scaloppine alla pizzaiola met pesto
Ik moet eerlijk bekennen dat mijn blog de laatste tijd op een laag pitje staat. Er staan nog hartstikke veel recepten klaar om te delen maar ik kom er niet aan toe. Gelukkig zit er aan de maandelijkse swiepswoepswap, georganiseerd door Mandy and more, een deadline. En die is, jawel, vandaag haha. Of Mandy het bewust zo heeft gepland, weet ik niet maar ik mocht een recept kiezen van La Cucina di Tim en er mijn draai aan geven. Het is voor jullie geen verrassing dat ik fan ben van de Italiaanse keuken dus dit past precies in mijn straatje. Daarom aten wij gisteren deze heerlijke scaloppine alla pizzaiola met pesto.
Inhoudsopgave
Italiaanse traditionele gerechten
Tim heeft Italiaanse roots en dan krijg je lekker koken met de paplepel ingegoten. Hij houdt de Italiaanse traditionele gerechten in stand en die zijn gewoon al super. Net als deze scaloppine alla pizzaiola met pesto. Scaloppine is een vleesgerecht van dunne plakjes vlees die in bloem worden gewenteld en daarna worden bereid in een saus. Alla pizzaiola betekent letterlijk ‘van de pizzabakker’ en vindt zijn oorsprong in het feit dat dit soort gerechten ontstonden doordat pizzabakkers nog wat tomatensaus over hadden. De pesto is mijn swiep op het gerecht van Tim en in plaats van witte wijn koos ik voor sherry voor een iets zoeter accent.
Scaloppine alla pizzaiola met pesto
Dit gerecht is zowel makkelijk als smakelijk. De kalkoenschnitzels blijven mals en de saus is vol van smaak. Je kunt dit eten met vers brood zodat je dat lekker in de saus kunt dippen maar wij aten het met pappardelle. Met een groene salade erbij, geniet je van extra groenten. De pesto maakte ik uiteraard zelf en dat is een fluitje van een cent. Bovendien smaakt het zoveel beter dan uit een potje! Klik hier voor het recept van de pesto.
scaloppine alla pizzaiola met pesto
Ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels
- bloem
- peper en zout
- 2 bollen mozzarella
- 550 gram Easy tomato base (Food Fellows) of passata
- 200 ml medium dry sherry
- 3 el pesto zelfgemaakt of gekocht
- basilicum om te garneren
- olijfolie
Instructies
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Dep de kalkoenschnitzels goed droog, bestrooi met peper en zout en wentel ze door de bloem.
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de sherry toe en laat dit 5 – 10 minuten pruttelen.
- Haal de schnitzels uit de pan en leg apart. Doe de tomatensaus en pesto in de pan, breng op smaak met peper en zout en kook dit 10 minuten op laag vuur.
- Leg de kalkoenschnitzels weer in de pan, snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op het vlees.
- Doe een deksel op de pan en laat de mozzarella smelten.
- Serveer het vlees met de saus en extra basilicum.