Makkelijke recepten Sinterklaas snoepgoed: rocky road fudge
Inhoudsopgave
Sinterklaas recepten
Van makkelijke recepten voor Sinterklaas snoepgoed kun je er nooit genoeg hebben wat mij betreft. Daarom maakte ik voor jullie het makkelijke recept voor rocky road fudge met marsepein, speculaas en amandelen. Het was weer tijd voor de foodblogswap en deze keer was de blog van Hilde aan de beurt. Op Slowfoody.nl deelt zij allerlei lekkers en het was weer heel moeilijk kiezen! Hilde deelt meerdere recepten voor fudge en ook voor blondies, allebei heerlijk! Maar omdat ik al met fudge in mijn hoofd zat en we nog steeds in de aanloop naar pakjesavond zitten, vond ik dat er nog wel een Sinterklaas recept bij kon. Hilde maakte een pepernoten fudge en ik maakte er mijn variant op. Heerlijk! En heel slecht voor de lijn… maar wel heeeeeel erg lekker haha.
Makkelijke recepten Sinterklaas snoepgoed: rocky road fudge
Zelf fudge maken is echt een fluitje van een cent. Dus ook wanneer je druk bent met de laatste cadeautjes bestellen dan kun je dit binnen 20 minuten maken. Bovendien maakt het eigenlijk niet zoveel uit waarmee je deze fudge vult. Als je verschillend Sinterklaas snoepgoed in huis hebt, kun je je lekker uitleven met kruidnoten, pepernoten, marsepein, chocolademunten en meer. Het is een kwestie van ingrediënten smelten, door elkaar roeren en dan wachten want dat is misschien wel het grootste nadeel met fudge: het moet een paar uur in de koelkast. Maar dan heb je in ieder geval weer tijd om cadeautjes in te pakken.
Sinterklaas vieren
Wij vieren Sinterklaas altijd met de schoonfamilie. Omdat ik op 6 december jarig ben en we nog meer verjaardagen in dezelfde maand hebben, is het al druk genoeg. Eerlijk gezegd ben ik meer fan van Kerst maar het is heerlijk om die blijdschap en verwachting bij de jongens te zien. En ik geniet natuurlijk wel van al dat Sinterklaas lekkers! Kruidnoten, marsepein, taaitaai, speculaas, hmmm daar kan ik van blijven eten! Dit recept is ook zo ontzettend lekker, een blijvertje voor ieder jaar! Laat je het me weten als je het hebt gemaakt? Vind ik leuk!
Makkelijke recepten Sinterklaas snoepgoed: rocky road fudge
30
servings20
minutes2
hoursIngrediënten
1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade, grof gehakt
snufje zout
1 theelepel speculaaskruiden
1 zakje marsepeinen aardappeltjes
150 gram speculaasbrokken
50 gram geroosterde amandelen
extra: bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm en bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Halveer de marsepeinen balletjes, hak de speculaasbrokken in grove stukken en hak de amandelen grof. Zet apart.
- Doe de gecondenseerde melk met de speculaaskruiden, chocolade en een snuf zout in een steelpan.
- Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten zonder dat het gaat koken. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
- Houd wat van het strooigoed apart voor bovenop. Roer de rest door de chocolademassa en stort dit in de vorm.
- Maak de bovenkant glad met een spatel en verdeel de rest van het strooigoed erover.
- Zet de fudge in de koelkast om op te stijven. Minimaal 2 uur.
- Snijd de fudge in kleine blokjes en geniet!
Nog meer Sinterklaasrecepten maken?
- Sinterklaas suikerbrood met kruidnoten
- Sinterklaas trifle met speculaasroom
- Pindakaas cookie cake met chocolade
- Grote chocolate chip kruidnoten
- Speculoos cookie cake
Bewaar dit recept voor rocky road sinterklaas fudge op Pinterest
6 gedachten over “Makkelijke recepten Sinterklaas snoepgoed: rocky road fudge”
Geef een reactie
Wat een leuke foto’s, ziet er heel tof uit op dat blad. En het lijkt mij ook enorm lekker.
Dankjewel weer! Ik ben ook blij met deze foto’s want ik vind brownies en bars altijd superlastig te fotograferen 🙂
Het was heerlijk Deb!De collega kappers en ik hebben gesmuld!
Top om te horen! Fijn dat er zoveel mensen blij van worden 🙂