Rabarberkoekjes met glazuur
Inhoudsopgave
Zoete gerechten met groente
Toch grappig dat je met rabarber vooral zoete gerechte maakt want het is officieel een groente. Wel een hele bijzondere groente met zijn friszure stengels en mooie grote blad en die leent zich dus ontzettend goed voor het maken van de lekkerste zoete gerechten zoals deze rabarberkoekjes met glazuur.
Rabarber in je tuin
Ik heb een rabarberplant in mijn tuin, gewoon tussen de andere planten. Het is een hele decoratieve plant maar je moet er wel wat ruimte voor reserveren. Eén plant wordt behoorlijk groot. In de winkel kun je rabarber al vanaf begin april kopen maar ik heb gemerkt dat er dan nog maar weinig te oogsten valt. Daarom is voor mij het rabarberseizoen erg kort en geniet ik er des te meer van! De bladeren van de plant kun je trouwens niet eten, die zijn giftig! Het rabarberseizoen loopt tot begin juli. Daarna moet je de plant met rust laten zodat die op kracht kan komen voor de herfst en winter. Ook wordt het gehalte oxaalzuur hoger en dat is weer van invloed op de calcium opname door je lichaam. Maar nu kun je er gewoon nog mee aan de slag.
Recepten met rabarber
Natuurlijk staan er nog meer heerlijke rabarberrecepten online. Wat denk je van deze:
- Kip met rabarber
- Rabarber custard cake
- Chai pancakes met rabarbercompote
- Rabarber yoghurtcake met rozenwater
Recept rabarberkoekjes met glazuur
Rabarberkoekjes met glazuur
Recipe by Debbie12
servings30
minutesHeerlijke zachte koekjes met stukjes frisse rabarber erin met roomkaasglazuur zijn lekker bij een kop thee. Maak ze snel zelf met dit recept!
Ingrediënten
225 gram roomboter
385 gram bloem
2 eieren
330 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
30 gram geraspte kokos
150 gram rabarber, in kleine blokjes
glazuur
255 gram poedersuiker
90 gram roomkaas op kamertemperatuur
1 eetlepel roomboter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
eventueel wat citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
Mix de boter en suiker luchtig en romig.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Meng de bloem met de baking soda en zout. Voeg het geleidelijk toe aan het botermengsel totdat alles goed gemengd is.
- Spatel de kokos en rabarber er doorheen.
Schep hoopjes deeg op het bakpapier. Ongeveer 1,5 eetlepel per koekje. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes en bak ze in 12 – 15 minuten gaar. Ze moeten aan de randen lichtbruin zijn.
- Laat de rabarberkoekjes volledig afkoelen.
- Voor het glazuur mix je de roomkaas en boter tot een samenhangend geheel. Let op, dit lukt alleen als de boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Haal dit gewoon uit de koelkast voor je het deeg maakt. Ik roer ook altijd de roomkaas en boter los van elkaar even goed door.
Als het goed gemengd is, voeg dan de poedersuiker en het vanille extract toe.
- Proef even en voeg eventueel wat citroensap toe voor een iets frisser glazuur.
- Zet dit in de koelkast tot je de koekjes gaat serveren. Omdat de koekjes vrij zacht zijn, is het het beste om ze pas op het laatst te bestrijken met het glazuur.
Ga jij deze rabarberkoekjes met glazuur maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
Makkelijk bewaren op Pinterest
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.