Plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta

Plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta

Genieten van de maaltijd maar er weinig moeite voor hoeven doen? Dat kan met deze plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta. Het is een heerlijk en makkelijk bijgerecht dat je, na een korte voorbereiding, zo in de oven schuift. Ik eet deze plaattaart graag bij een kom soep zodat je in een keer lekker veel groenten binnen krijgt.  Prei is sowieso wel een van mijn favoriete groenten en zeker in de herfst en winter komt het hier regelmatig op tafel. Kijk maar eens naar deze recepten met prei:

Ingrediënten en bereidingswijze plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 à 40 minuten

  • Een pakje filodeeg (244 gram)
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram feta
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat het filodeeg op kamertemperatuur ontdooien.
  2. Snipper de ui en maak de prei schoon. Snijd de prei dan in halve ringen.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en prei op laag vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg vervolgens de spinazie toe, zet het vuur hoger en laat de spinazie slinken.
  5. Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
  6. Bekleed een bakplaat of een rechthoekig laag bakblik met bakpapier.
  7. Haal de velletjes filodeeg voorzichtig van elkaar af en bedek de bakplaat ermee. Je legt meerdere laagjes op elkaar. Bestrijk het filodeeg tussen de laagjes licht met olijfolie. Houd een rechthoek van ongeveer 45 x 25 cm aan.
  8. Bestrijk dan het filodeeg met de kruiden roomkaas. Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
  9. Verdeel het prei spinaziemengsel erover en verkruimel de feta boven de plaattaart.
  10. Vouw tenslotte de randen over de vulling heen. Het hoeft niet netjes.
  11. Bestrijk de randen nog met wat olijfolie en bak de plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta in 15 à 20 minuten goudbruin.

Ga jij deze Frambozen yoghurtcake met chocoladebodem maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up