Plaattaart van filodeeg met prei spinazie en feta

Plaattaart van filodeeg met prei spinazie en feta

Genieten van de maaltijd maar er weinig moeite voor hoeven doen? Dat kan met deze plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta. Het is een heerlijk en makkelijk bijgerecht dat je, na een korte voorbereiding, zo in de oven schuift. Ik eet deze plaattaart graag bij een kom soep zodat je in een keer lekker veel groenten binnen krijgt.  Prei is sowieso wel een van mijn favoriete groenten en zeker in de herfst en winter komt het hier regelmatig op tafel. Kijk maar eens naar deze recepten met prei:

Alles over prei

Ik schreef ook al een artikel over prei en de toepassingen van deze fijne groente. In dat artikel vindt je maar liefst 18 heerlijke recepten met prei zodat je de hele winter kunt genieten van de vele toepassingen van deze groente! De combinatie met spinazie en feta in dit recept is echt een hele goeie en zo’n plaattaart heb je natuurlijk zo gemaakt.

Plaattaart van filodeeg met prei spinazie en feta

Recipe by Debbie
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes

Deze plaattaart is makkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht of hapje

Ingrediënten

  • Een pakje filodeeg (244 gram)

  • 2 preien

  • 1 ui

  • 200 gram spinazie

  • 100 gram feta

  • 150 gram kruidenroomkaas

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat het filodeeg op kamertemperatuur ontdooien.
  • Snipper de ui en maak de prei schoon. Snijd de prei dan in halve ringen.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en prei op laag vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe, zet het vuur hoger en laat de spinazie slinken.
  • Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat of een rechthoekig laag bakblik met bakpapier.
  • Haal de velletjes filodeeg voorzichtig van elkaar af en bedek de bakplaat ermee. Je legt meerdere laagjes op elkaar. Bestrijk het filodeeg tussen de laagjes licht met olijfolie. Houd een rechthoek van ongeveer 45 x 25 cm aan.
  • Bestrijk dan het filodeeg met de kruiden roomkaas. Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
  • Verdeel het prei spinaziemengsel erover en verkruimel de feta boven de plaattaart.
  • Vouw tenslotte de randen over de vulling heen. Het hoeft niet netjes.
  • Bestrijk de randen nog met wat olijfolie en bak de plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta in 15 à 20 minuten goudbruin.

Tips

  • Ook lekker met geitenkaas ipv feta

Makkelijk dit recept voor plaattaart van filodeeg met prei spinazie en feta bewaren?

Ik bewaar mijn favoriete recepten graag op Pinterest. Je maakt daar een bord aan met een bepaald thema en in één oogopslag zie je de foto’s van de lekkerste gerechten! Gebruik onderstaande foto om het recept voor deze plaattaart te bewaren!

plaattaart van filodeeg met prei spinazie en feta

Ga jij deze plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.