Pizza met haring en zongedroogde tomaat
Het was het idee van mijn man: een pizza met haring. We zijn allebei dol op de Hollandse nieuwe en als het haringseizoen weer gestart is, halen we wekelijks wel een lekkere rauwe haring. Die smaak is met niks vergelijkbaar en of je houdt ervan of je vindt het niks. Ik ben er van jongs af aan al gek op en hoewel met sommige producten je smaak verandert, is dat bij mij met haring nooit gebeurd. Maar terug naar de pizza met haring en zongedroogde tomaat. Toen mijn man dat zei dacht ik namelijk: waarom ook niet en zo gebeurde. Natuurlijk bak je de haring niet mee maar gebruik je hem als topping en dat gaat perfect samen met de zongedroogde tomaat en verse oregano!
Wat is jouw favoriete pizza?
Ik ben trouwens inmiddels ook weleens benieuwd wat jij het lekkerste pizzarecept op de blog vindt. Ik weet dat veel mensen regelmatig gebruik maken van het basisrecept voor pizzadeeg maar of jullie ook de toppings van mijn recepten gebruiken, weet ik niet. Mijn favoriet wisselt nog al eens. Er is gewoon zoveel lekkers te bedenken voor op een pizza! Zoals deze pizza met haring en zongedroogde tomaat 🙂 Bekijk trouwens ook de filmpjes in het basisrecept om te zien hoe je pizzadeeg opbolt voor een mooie rijs en hoe je het met je handen vormt. De deegroller komt er niet aan te pas.
Pizza met haring en zongedroogde tomaten
Equipment
- oven
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 bol van het basisrecept pizzadeeg
- tomatensaus ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s
- 1/2 bol mozzarella in stukjes
- 1 el verse oregano
- 4 zongedroogde tomaten in stukjes
- 1 rauwe haring in stukjes
Instructies
- Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
- Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
- Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
- Verdeel de mozzarella, zongedroogde tomaten en oregano over de pizza en bak deze in 3 – 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.
- Verdeel, wanneer de pizza uit de oven komt de haring erover.
Pizza met haring en zongedroogde tomaat en meer variaties
Vind jij het ook leuk om meerdere pizza’s te maken voor een heerlijke pizzaavond? Wij delen het liefst meerdere pizza’s met verschillende toppings zodat je lekker veel kunt proeven. Deze pizzarecepten zijn ook zeker aan te raden:
2 gedachten over “Pizza met haring en zongedroogde tomaat”
Geef een reactie
dat ziet er zo lekker uit, hoe zit het met het toevoegen van wat kaas daar? ik denk dat het lekkerder zal worden
DAnkjewel!! Er zit sowieso mozzarella op de pizza maar voeg gerust wat extra kaas toe als je dat lekker lijkt 🙂