Pizza met venkel, gorgonzola en amandelen

Pizza met venkel, gorgonzola en amandelen

Het is elke keer weer genieten als we de houtoven opwarmen voor een pizza avond! Elke keer bedenk ik weer nieuwe variaties of ik kom iets tegen in boeken of online. Toen ik nog in Perugia, Italië, studeerde, was er een pizzeria met wel meer dan 100 pizza variaties op het menu dus ik kan nog even vooruit haha. Op de blog deel ik in ieder geval mijn favorieten. We hebben eigenlijk nooit één hele pizza voor onszelf maar ik verdeel de pizza met een pizzasnijder in 8 gelijke stukken zodat iedereen verschillende smaken kan proberen. Dat eet wel zo gezellig en je kunt meer proeven! Deze pizza met venkel, gorgonzola en amandelen is ook weer heerlijk!

pizza met venkel en gorgonzola

Pizza variaties voor iedereen

Wat mij betreft kun je alle soorten groenten, vlees, vis en kaas wel op een pizza leggen. Pizzadeeg is gewoon heel naturel van smaak dus daar kun je alle kanten mee op. Ik heb wel 2 pizza kookboeken maar daar maak ik eigenlijk nooit iets uit. Meestal kijk ik wat ik in huis heb of waar ik dan trek in heb en ik probeer wel steeds andere combinaties te bedenken.

Venkel, gorgonzola en amandelen combineren super met elkaar dus we hebben gesmuld. Snijd de venkel wel in dunne plakjes, dat is het lekkerste. Bovendien is het altijd het beste bij een dunne pizzabodem om er niet teveel op te leggen om scheuren van het deeg te voorkomen. Zou zonde zijn als je pizza aan de oven vastplakt en je uiteindelijk helemaal geen pizza kunt eten.
pizza met venkel en gorgonzola

Pizza met venkel, gorgonzola en amandelen

Heerlijk zo’n goedbelegde pizza met venkel, gorgonzola en amandelen. Door hem zo heet mogelijk te bakken, wordt de bodem lekker krokant.
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaans
Trefwoord amandelen, gorgonzola, mozzarella, pizza, tomatensaus, venkel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
rijstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 22 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

 • basisrecept pizzadeeg
 • tomatensaus ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s
 • oregano
 • 1/2 bol mozzarella in stukjes
 • 1/2 venkel in dunne plakjes
 • 30 g gorgonzola
 • amandelen

Instructies

 • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
 • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
 • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant. Bestrooi vervolgens met wat oregano en verdeel de mozzarella erover.
 • Beleg de pizza met de plakjes venkel, gorgonzola en amandelen en bak deze in 3 – 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Notities

Ik gebruik geen bloem om de pizza op het werkblad te vormen. Bloem verbrandt snel in de oven en is dus niet ideaal. Daarom gebruik ik semolina. Rijstbloem is een goed alternatief.

Gebruik deze foto om dit recept te bewaren op Pinterest

pizza met venkel, gorgonzola en amandelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.