Peultjessalade met avocado en ricotta
Mijn recepten komen vaak tot stand doordat ik in mijn koelkast en voorraadkast kijk naar wat ik nog in huis heb. Zo ontstond ook deze peultjessalade. Ik houd niet van weggooien en juist van restjes groente en wat kleine toevoegingen kun je vaak iets heerlijks klaarmaken!
Voor 1 persoon
- 150 gram peultjes
- 1 kleine avocado
- 1 flinke eetlepel ricotta
- Een handje walnoten
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
- Blancheren de peultjes 3 à 4 minuten in kokend water.
- Klop een dressing van de ricotta, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Snijd de avocado in partjes.
- Leg de groenten op een bord en schep de dressing erover. Garneer met walnoten.