Pasta Puttanesca
Pasta puttanesca is een van mijn favoriete pastagerechten! Ik ben gek op de pit van de chilies en het ziltige van de ansjovis. Maar wees gerust, dit gerecht smaakt absoluut niet vissig. Veel mensen vermijden ansjovis omdat ze geen vis eten maar het geeft juist extra diepte aan een gerecht. Je moet het echt eens proberen. Ansjovis lost gewoon op als je het zachtjes mee laat bakken dus je ziet er niets meer van terug en krijgt er wel die supersmaak voor in de plaats!
Voor 4 personen:
- 350 gram spaghetti
- 1 blikje ansjovisfilet, filets in stukjes gesneden
- olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
- 4 eetlepels kalamata olijven
- 500 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- peper en zout
- extra: Parmezaanse kaas en verse peterselie
- Verhit een ruime koekenpan en doe hier 2 eetlepels olijfolie in.
- Fruit de ui zachtjes. Doe vervolgens de knoflook en chilivlokken bij en bak kort mee.
- Voeg de ansjovis toe en laat dit zachtjes smelten.
- Vervolgens mogen de tomaten en Italiaanse kruiden erbij. Zet het vuur zacht en laat zacht 30 minuten pruttelen. Roer af en toe.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg na 30 minuten de kappertjes, olijven en peterselie toe, laat nog even meepruttelen.
- Giet de pasta af en voeg met het aanhangende water direct bij de saus.
- Serveer met wat kaas en verse peterselie.