Pasta met doperwten, munt en spekjes
Deze lekkere pasta zet je binnen 20 minuten op tafel! Makkelijk voor een doordeweekse avond en je kunt er ook eenvoudig een vega versie van maken.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 200 gram pasta
- 200 gram diepvries doperwten
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse munt
- 50 ml kookroom
- 125 gram gerookte magere spekreepjes
- Geraspte parmezaanse kaas voor erbij
- peper en zout
- (olijfolie in geval van een vega versie)
Zet een pan met gezouten water op het vuur voor de pasta. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan zachtjes uit. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de spekreepjes uitlekken op een keukenpapiertje. Voeg de doperwten toe aan het bakvet en bak ze zo’n 4 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Blus af met de kookroom en breng op smaak met wat peper en een beetje zout (niet teveel of helemaal niet want de spekjes zijn al zout en de pasta kook je in gezouten water). Roer de munt erdoor. Giet de pasta af en voeg het doperwtenmengsel toe aan de pasta. Serveer met de spekreepjes en parmezaanse kaas.
Tips:
- eet je met 4 personen, verdubbel dan de hoeveelheden
- vervang de spekreepjes door geitenkaas of door je favoriete noten! Hazelnoten, walnoten of pecannoten doen het hier goed bij. Bak dan wel de doperwten in wat olijfolie.