Panna cotta met maanzaad

Panna cotta met maanzaad

Recepten uit Wenen

Onlangs verscheen er weer een nieuw kookboek: recepten uit Wenen. Nu verschijnen er ontzettend veel kookboeken maar deze is toch wel erg de moeite waard. Wenen is een culinair walhalla en in dit mooie boek vind je zowel recepten uit het tradionele als het moderne Wenen. Wenen staat natuurlijk bekend om de wienerschnitzel en de traditie van Kaffeehäuser maar heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je thuis ook genieten van al die Weense lekkernijen! Daarnaast deel ik met jullie het recept voor panna cotta met maanzaad die ik maakte uit dit boek!

 

Recepten uit Wenen

Culinaire reis

Wenen bestaat uit 23 verschillende districten en in Recepten uit Wenen neemt Antonia Kögl je mee op culinaire reis langs die districten. Er staan ontzettend veel lekkere recepten in, zoals kaantjesknoedels, koude groentetomatensoep met avocado en apfelstrudel. Naast de recepten krijg je ook nog tips voor de lekkerste adresjes in de stad met het verhaal achter het restaurant. Recepten uit Wenen is een kookboek en reisgids in een en bevat daarnaast ook nog prachtige foto’s. Bovendien is het weer eens wat anders qua keuken! Ik ben er zelf in ieder geval nog nooit geweest maar door dit boek krijg ik meteen zin in een stedentripje Wenen!

Recepten uit Wenen

Panna cotta met maanzaad

Ik probeer eigenlijk altijd wel een recept uit een kookboek voor ik erover schrijf en deze keer viel mijn oog op panna cotta met maanzaad en pruimenmoes. Ik ken panna cotta alleen uit Italië maar deze combinatie leek mij wel erg lekker en er mag nog wel een recept voor een dessert bij op de blog. Ik gebruikte wel minder maanzaad dan aangegeven, ik had gewoon niet meer en ik vind dit ook genoeg. Ook weet ik niet hoe ze het op hun foto zo mooi door de hele panna cotta kregen want bij mij is het toch grotendeels naar de bodem gezakt haha. Maar het is wel een heerlijk dessert! Geniet ervan!

panna cotta met maanzaad

Ingrediënten en bereidingswijze panna cotta met maanzaad

Voor 4 personen

  • 375 ml room
  • 125 ml melk
  • 50 gram maanzaad (ik gebruikte 20 gram)
  • 40 gram suiker
  • 1 kruidnagel
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 reepjes citroenschil
  • 3 blaadjes gelatine
  • 75 gram pruimenjam
  • 1 snufje kaneel
  • 1 scheutje rum (laat dit gewoon weg als je er niet van houdt of het aan kinderen serveert)
  1. Breng 300 ml van de room, melk, maanzaad, kruidnagel, suiker, vanillesuiker en citroenschil aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat het mengsel 15 minuten trekken.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Verwijder de citroenschil en de kruidnagel uit het roommengsel.
  5. Knijp de gelatine uit en los op in de warme room.
  6. Laat het mengsel afkoelen tot het begint op te drijven en roer dan de rest van de room erdoor.
  7. Verdeel de panna cotta over glaasjes en zet in de koelkast.
  8. Meng voor de pruimenmoes de pruimenjam met een klein beetje water, een snufje kaneel en de rum tot een dikke saus en schep dit vlak voor het serveren op de panna cotta.

Hou je van maanzaad? Maak dan ook eens deze bijzondere maanzaadcake met olijfolie.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.