Mascarpone aardbeienijs

Mascarpone aardbeienijs

Workshop taart bakken

Pas geleden was ik bij een vriendin om daar een soort mini workshop taarten bakken te geven als verrassing voor een andere vriendin. Superleuk natuurlijk en het was erg gezellig. We maakten een taart met aardbeienfrosting en verse aardbeien. Altijd lekker! Na afloop was er nog aardig wat frosting over en aan weggooien doe ik niet dus ik bedacht me dat het vast ook wel in te vriezen zou zijn als ijs! En dat mascarpone aarbeienijs is ook echt superlekker! Je zou er nog extra stukjes verse aardbeien door kunnen scheppen voor het de vriezer in gaat of serveer het lekker met verse aardbeien erbij!

mascarpone aardbeienijs

Zelf ijs maken

Ik wil eigenlijk al heel lang een ijsmachine om nog romiger ijs te kunnen maken en niet alle soorten ijs kun je zonder ijsmachine maken maar toch heb ik er nog geen. Het is best wel weer een groot apparaat, bij veel moet je het koelelement invriezen en tenslotte denk ik dat het heeeeeel slecht is voor de lijn hahaha. Dus daarom maak ik gewoon af en toe ijs met de hand. Naast dit mascarpone aardbeienijs vind je bijvoorbeeld ook Mascarpone citroenijs met honing. Heerlijk met een glaasje limoncello!

Ingrediënten en bereidingswijze mascarpone aardbeienijs

  • 360 gram mascarpone
  • 380 gram slagroom
  • 200 gram poedersuiker, gezeefd
  • 2 theelepels vanille extract
  • 110 gram aardbeienpuree (pureer aardbeien met de staafmixer)
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • eventueel: extra aardbeien in stukjes
  1. Klop de mascarpone luchtig en voeg dan de slagroom en suiker toe.
  2. Klop vervolgens tot het stijve pieken vormt en spatel rustig de rest van de ingrediënten erdoorheen.
  3. Doe het in een grote tupper, vries het in en roer het ieder uur even goed door (dit kan ook met de mixer) tot het bevroren is.
  4. Haal het mascarpone aardbeienijs voor gebruik een half uur van tevoren uit de vriezer.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.