fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Cupcake ijsjes

Cupcake ijsjes

Kidsproof traktatie

Wat zien deze cupcake ijsjes er leuk uit he?! Ik had zoiets al vaker voorbij zien komen maar nog nooit zelf gemaakt maar ik moet zeggen dat dit echt prima te doen is voor iedereen. Ook als je zelden bakt. En je hebt gelijk een ontzettend leuke traktatie als je kind mag uitdelen op school! Ze kunnen de cakejes natuurlijk zelf versieren dus verwacht een paar uitbundige exemplaren ertussen 🙂

cupcake ijsjes

Ingrediënten en bereidingswijze cupcake ijsjes

Voor 20 cakejes

cakejes

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 2-3 eetlepels melk
  • ijshoornbekertjes
  • eventueel: roze kleurstof
  • extra nodig: minimuffinvorm en spuitzak

botercrème

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • eventueel: groene kleurstof
  • extra: sprinkles en spuitzak met kartelmondje

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte) of voor hetelucht op 180 graden Celsius.
  2. Start met de basis van de botercrème.
  3. Doe de melk met de gezeefde bloem in een steelpan en breng dit al roerend zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt.
  4. Laat het nog een paar minuten indikken. 5 minuten is waarschijnlijk genoeg. Als er een satéprikker in blijft staan, is het dik genoeg.
  5. Schep het op een bord en dek vervolgens af met plasticfolie. Laat dit volledig afkoelen.
  6. Doe alle ingrediënten voor de cakejes behalve de melk in de kom van de keukenmachine (foodprocessor) en meng tot een glad geheel.
  7. Doe de melk er beetje bij beetje bij en voeg naar wens roze kleurstof toe.
  8. Zet de ijshoornbekertjes in de minimuffinvorm. Zo blijven ze goed staan.
  9. Vul ze voor 3/4 met het cakebeslag. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.
  10. Bak ze dan net iets onder het midden van de oven 15-20 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.
  11. Laat ze afkoelen op een rooster.
  12. Maak nu de botercrème. Doe de roomboter met de poedersuiker in de kom van de standmixer.
  13. Mix vervolgens tot de suiker volledig is opgenomen en de botercrème licht van kleur en luchtig is.
  14. Laat de mixer draaien en doe er dan beetje bij beetje het afgekoelde melk-bloemmengsel bij.
  15. Voeg het vanille extract en eventueel de kleurstof toe.
  16. Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit tenslotte mooie toeven op de cakejes.
  17. Decoreer de cupcake ijsjes met sprinkles.

Gek op cupcakes? Probeer dan ook: chocolade cupcakes met chocolade frosting

Het recept voor de cupcakes is van Nigella Lawson en het recept van de botercrème van Laura’s Bakery


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



6 thoughts on “Cupcake ijsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up