Mango limoen cheesecake met kokosbodem
Van bakken krijg ik nooit genoeg! Of het nou koekjes zijn of het is een lekkere taart, ik ben dol op bakken. Deze mango limoen cheesecake met kokosbodem maakte ik gewoon zomaar. Het is een lekkere frisse cheesecake en limoen. Mango en kokos combineren altijd heel goed. Inmiddels heb ik al zo vaak een no bake cheesecake gemaakt dat ik heel makkelijk een andere variant kan maken. Deze taart is niet te zoet zodat de fruitsmaak goed naar voren komt.
Inhoudsopgave
Bodem van kokos shortbread
Wat ik heel leuk vind om te doen bij een no bake cheesecake is om de bodem zelf te bakken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om roomboter te smelten en dit te mengen met fijngemalen koekkruimels zoals bastognekoeken, jodenkoeken of digestives maar ik hou van een lekkere dikke bodem. Bovendien kun je zo in de bodem ook al bepaalde smaken integreren. In dit geval heb ik geroosterde kokosrasp en limoen toegevoegd zodat de bodem en vulling perfect bij elkaar passen!
Recept voor mango limoen cheesecake met kokosbodem
Met dit recept maak je een behoorlijk grote taart dus je kunt gerust de hoeveelheid halveren en een kleinere vorm gebruiken. Ik maak gewoon een heleboel vrienden blij met een stuk van deze mango limoen cheesecake met kokosbodem. Deze taart kun je het hele jaar maken omdat je gebruik maakt van mango uit de diepvries. Net zo makkelijk en het scheelt weer een mango schoonmaken of wachten tot je mango perfect rijp is haha. Laat je me weten wat je ervan vindt als je deze cheesecake maakt?
Mango limoen cheesecake met kokosbodem
Equipment
- springvorm van 24 cm
- bakpapier
- acetaatfolie (optioneel)
Ingrediënten
Kokosbodem
- 250 gram gezouten roomboter
- 60 gram poedersuiker
- rasp van 1 limoen
- 40 gram maizena
- 185 gram bloem
- 60 gram kokosrasp
Mango limoenvulling
- 10 blaadjes gelatine
- 300 gram mango diepvries
- 50 ml limoensap ongeveer 1,5 limoen
- 175 gram suiker
- 500 gram roomkaas
- 250 ml slagroom
Topping (optioneel)
- kokosrasp geroosterd
- verse mango
- geklopte slagroom
Instructies
Kokosbodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Vet in.
- Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop de roomboter romig met de poedersuiker en limoenrasp.
- Zeef de bloem en maizena en meng dit samen met de kokosrasp door het botermengsel.
- Schep het beslag in de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm een half uur in de koelkast en bak daarna in 20 minuten licht goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen.
Mango limoenvulling
- Week de gelatine in koud water. Laat dit minstens 10 minuten staan. Bekleed de zijkant van de springvorm met acetaatfolie of met bakpapier.
- Doe de mango met het limoensap en 50 gram suiker in een steelpan. Breng aan de kook.
- Laat het zo'n 5 minuten pruttelen, draai het vuur uit en pureer met de staafmixer.
- Laat iets afkoelen en roer er dan de gelatine door. Zet apart.
- Klop de roomkaas met de resterende suiker romig. Voeg de slagroom toe en klop tot een romige massa.
- Meng het mangomengsel erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer naar wens met slagroom, mango en geraspte kokos.
Lekker bakken met mango
Ben je ook zo´n fan van mango? Het is niet alleen lekker in desserts maar natuurlijk in gebak en cake. Om je te inspireren, heb ik nog wat recepten met mango op een rijtje gezet: