fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Mango ananas tartelettes

Mango ananas tartelettes

Ik vind het zo leuk om kleine taartjes te maken! Deze mango ananas tartelettes ontstonden ook weer spontaan en het bleek een schot in de roos. Als je mango en ananas combineert in een curd dan krijg je een heerlijke vulling voor deze geweldige tartelettes. En meringue maakt wat mij betreft alles beter haha. Het is zo lekker om eerst die zachte, zoete meringue te proeven en daarna het frisse van de mango ananas curd. Om tenslotte lekker van die krokante bodem te genieten! Hmmm, ik hou ervan en ik hoop jij ook want ik heb het recept natuurlijk voor je uitgewerkt.

mango ananas tartelettes

Eindeloos variëren met kleine taartjes

Heb je ook de tartelettes met rabarber en limoncello appels gezien die ik vorige week maakte? Als ik dit jaar mijn verjaardag met bezoek kan vieren dan weet ik zeker dat ik allemaal lekkere tartelettes ga maken met verschillende vullingen. Ik heb het boek kleine taartjes voor heel veel inspiratie maar je kunt zelf ook eindeloos variëren met wat je lekker vindt. Bovendien vind ik dit superleuke gebakjes om weg te geven. Het is niet moeilijk om ze te bakken en het is natuurlijk een genot om ze te eten!

mango ananas tartelettes

Wat is blind bakken?

Omdat je de tartelettes vult met curd, moet je ze eerst blind bakken. Blind bakken betekent dat je de deegbodem bakt met een steunvulling op bakpapier zodat de bodem in vorm blijft en de bodem bijvoorbeeld niet omhoog komt. Als de bodem dan gebakken en afgekoeld is, kun je de taartjes vullen met de koude vulling. De volgende keer zal ik trouwens een vulling maken die je meebakt, weet je gelijk ook hoe dat werkt!

Mango ananas tartelettes

Een krokante bodem, romige frisse mango ananascurd en heerlijke meringue om het af te maken!
Gang Tussendoortje
Trefwoord ananas, lemon curd, mango, meringue, tartelette
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Porties 10 stuks

Equipment

  • suikerthermometer
  • bakringen
  • mixer
  • spuitzak
  • staafmixer

Ingrediënten

Deeg

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude roomboter in blokjes
  • 1 ei losgeklopt

Mango ananas curd

  • 4 eidooiers
  • 120 g verse ananas in stukjes
  • 120 g verse mango in stukjes + extra ter decoratie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 60 gram roomboter in blokjes

Meringue

  • 100 gram eiwit
  • snuf zout
  • 160 gram kristalsuiker
  • 45 gram water

Instructies

  • Meng de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  • Wrijf de roomboter met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je wat bloem toe, als het te droog is, voeg je wat ei toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring en tegen de randen aan en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Zet de taartjes voor het bakken nog een half uur in de koelkast en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Leg een stukje bakpapier in de vormpjes en vul met een blindbakvulling. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat 12 minuten, haal de steunvulling eruit en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Ga verder met de mango ananas curd. Pureer de mango en de ananas en zeef dit.
  • Doe de eidooiers, de mango ananas puree, de suiker en het zout in een hittebestendige kom. Klop alles door elkaar.
  • Zet de kom op een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Zet het vuur laag.
  • Laat de mango ananas curd al roerend indikken tot het de achterkant van een lepel bedekt of de temperatuur 80 graden is.
  • Haal de curd van het vuur en roer de roomboter er geleidelijk door. Laat afgedekt met vershoudfolie volledig afkoelen.
  • Klop het eiwit met een snuf zout stijf met de mixer.
  • Breng het water met de suiker in een steelpan met dikke bodem aan de kook en laat het koken tot het een temperatuur heeft van 121 graden.
  • Giet, al mixend, in een dun straaltje de suikersiroop bij het eiwit.
  • Blijf kloppen tot de meringue afgekoeld is en stijve pieken vormt.
  • Doe het in een spuitzak met een stervormig spuitmondje of schep het gewoon op de tartelettes en maak er mooie pieken in met een lepel.
  • Decoreer de tartelettes met verse mango. Ik gebruikte een hartjes uitsteker voor een leuk effect.
mango ananas tartelettes

Hou jij van mango of ananas?

Deze recepten zijn dan ook wel aan jou besteed!

Het recept voor mango ananas tartelettes makkelijk bewaren?

Gebruik deze foto om het op je Pinterest bord te bewaren.

mango ananas tartelettes


Deze zijn ook lekker

Grapefruit kokos cheesecake

Grapefruit kokos cheesecake

Deze grapefruit kokos cheesecake is wel heel bijzonder want geproefd door de beste patissiers van Nederland, die van Huize van Wely!

Kipcurry met mango

Kipcurry met mango

Deze kruidige kipcurry met mango is makkelijk te maken en superlekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up