fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Crêpes suzette met mango cranberry compote

Crêpes suzette met mango cranberry compote

De kerstdagen komen steeds dichterbij en ook hier word druk nagedacht over het menu. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal uit, teveel keuze haha. Gelukkig hoef je lekker eten niet te beperken tot de feestdagen en eet ik eigenlijk het hele jaar door heerlijk! Maar voor wie de keuzestress wil beperken: ik heb hier een heerlijk nagerecht voor je! Crêpes suzette zijn dunne flensjes met gekarameliseerde saus van sinaasappel en citroen die soms ook nog geflambeerd worden. Dat heb ik achterwege gelaten maar ik heb er crêpes suzette met mango cranberry compote van gemaakt die extra lekker worden met een bolletje vanilleijs. 

crêpes suzette met mango cranberry compote

Ingrediënten en bereidingswijze crêpes suzette met mango cranberry compote

voor 6 tot 8 flensjes

  • 250 gram verse cranberries
  • 1 mango
  • 125 + 35 gram bruine basterdsuiker
  • scheutje water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram gezeefde bloem 
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gram gesmolten boter 
  • snuf zout
  • roomboter om in te bakken
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  1. Was de cranberries, schil de mango en snijd deze in blokjes.
  2. Doe de cranberry’s en mango samen met 125 gram bruine basterdsuiker en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook.
  3. Laat het zachtjes ongeveer een kwartier koken, haal van het vuur en laat afkoelen. 
  4. Ga nu verder met het beslag. Meng de bloem met een snuf zout en de vanillesuiker.
  5. Doe dan de eieren, melk en gesmolten roomboter erdoor en klop tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
  6. Breng het sinaasappelsap en citroensap aan de kook.
  7. Voeg de rest van de basterdsuiker toe en laat het zachtjes minimaal 15 minuten koken tot de saus iets inkookt en indikt. 
  8. Verhit wat roomboter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. 
  9. Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. 
  10. Vouw de crêpes in vieren, schenk er wat sinaasappelsaus over en schep er wat van de mango cranberry compote over. 
  11. Bestrooi met poedersuiker en geniet!


Deze zijn ook lekker

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.

Chocolade fudgetaart met shortbreadbodem

Chocolade fudgetaart met shortbreadbodem

Ik vind dit dus echt het perfecte recept voor chocoladetaart! Vol van smaak, deze chocolade fudgetaart met shortbreadbodem is het helemaal!



1 thought on “Crêpes suzette met mango cranberry compote”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up