Crêpes Suzette met mango cranberry compote

Feestelijk dessert van crêpes suzette met mango cranberry compote

De kerstdagen komen steeds dichterbij en ook hier word druk nagedacht over het menu. Een kerstmenu zonder dessert is niet compleet en met deze crêpes Suzette met mango cranberry compote zit je zeker goed!

Twist op een klassieker met mango en cranberry’s

Crêpes Suzette zijn dunne flensjes met gekarameliseerde saus van sinaasappel en citroen die soms ook nog geflambeerd worden. Dat heb ik achterwege gelaten maar ik heb er crêpes suzette met mango cranberry compote van gemaakt. Een fijne twist op een echte klassieker en extra lekker met een bolletje vanilleijs. 

Tips om flensjes te maken

Om goede flensjes te bakken, is het belangrijk dat je het beslag laat rusten. Dit heeft een aantal redenen:

  • Het beslag wordt glad want de belletjes verdwijnen
  • Het zetmeel neemt vocht op.
  • Doordat gluten ‘ontspannen’, krijg je een dun en stevig flensje.

Laat het beslag een half uur tot een uur rusten op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast voor een nog beter resultaat.

Gesmolten boter in het beslag maakt flensjes en crêpes ‘malser’ en geeft meer smaak. Probeer ook eens crêpes te bakken met beurre noisette (gebruinde boter) door het beslag!

crêpes suzette met mango cranberry compote

Gang Dessert
Trefwoord cranberry’s, crepes, mango
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

Mango cranberry compote

  • 250 gram verse cranberry's
  • 1 mango
  • 125 bruine basterdsuiker
  • scheutje water
  • 1 zakje vanillesuiker

Flensjes

  • 150 gram gezeefde bloem
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • snuf zout
  • roomboter om in te bakken

Sinaasappelsaus

  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 35 gram bruine basterdsuiker

Extra

  • poedersuiker om te garneren

Instructies

Mango cranberry compote

  • Was de cranberries, schil de mango en snijd deze in blokjes.
  • Doe de cranberry’s en mango samen met 125 gram bruine basterdsuiker en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat het zachtjes ongeveer een kwartier koken, haal van het vuur en laat afkoelen.

Flensjes

  • Ga nu verder met het beslag. Meng de bloem met een snuf zout en de vanillesuiker.
  • Doe dan de eieren, melk en gesmolten roomboter erdoor en klop tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

Sinaasappelsaus

  • Breng het sinaasappelsap en citroensap aan de kook.
  • Voeg 35 gram basterdsuiker toe en laat het zachtjes minimaal 15 minuten koken tot de saus iets inkookt en indikt.
  • Verhit wat roomboter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
  • Vouw de crêpes in vieren, schenk er wat sinaasappelsaus over en schep er wat van de mango cranberry compote over.
  • Bestrooi met poedersuiker en geniet!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.