Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
crêpes suzette met mango cranberry compote
Recept afdrukken
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Dessert
Porties
6
personen
Ingredients
Mango cranberry compote
250
gram
verse cranberry's
1
mango
125
bruine basterdsuiker
scheutje water
1
zakje vanillesuiker
Flensjes
150
gram
gezeefde bloem
3
eieren
250
ml
melk
25
gram
gesmolten boter
snuf zout
roomboter om in te bakken
Sinaasappelsaus
sap van 1/2 citroen
100
ml
verse sinaasappelsap
35
gram
bruine basterdsuiker
Extra
poedersuiker
om te garneren
Instructions
Mango cranberry compote
Was de cranberries, schil de mango en snijd deze in blokjes.
Doe de cranberry's en mango samen met 125 gram bruine basterdsuiker en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook.
Laat het zachtjes ongeveer een kwartier koken, haal van het vuur en laat afkoelen.
Flensjes
Ga nu verder met het beslag. Meng de bloem met een snuf zout en de vanillesuiker.
Doe dan de eieren, melk en gesmolten roomboter erdoor en klop tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
Sinaasappelsaus
Breng het sinaasappelsap en citroensap aan de kook.
Voeg 35 gram basterdsuiker toe en laat het zachtjes minimaal 15 minuten koken tot de saus iets inkookt en indikt.
Verhit wat roomboter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in.
Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
Vouw de crêpes in vieren, schenk er wat sinaasappelsaus over en schep er wat van de mango cranberry compote over.
Bestrooi met poedersuiker en geniet!
Trefwoord
cranberry's, crepes, mango