Makkelijke mango blauwe bessencake
Even wat zonnigs tussendoor hoor! Het is wat mij betreft al veel te vroeg herfst geworden dit jaar. Gelukkig ben ik nog een weekje naar zonnig Italië geweest dus dat was wel erg fijn! In ieder geval kun je het hele jaar door wel genieten van zonnige mango’s. Bovendien kun je ze tegenwoordig ook in de diepvries vinden dus dat is helemaal makkelijk. Net als blauwe bessen. Je kunt in dit recept voor makkelijke mango blauwe bessencake dus zowel kiezen voor vers als diepvries. Het recept is zo gemaakt en de oven doet de rest en dan kun jij lekker genieten van een heerlijke zonnige cake!
Inhoudsopgave
Vegan en lactosevrije makkelijke mango blauwe bessencake
De cake is trouwens helemaal vegan en lactosevrij want het recept bevat geen eieren of boter. Fijn dus dat je dit met een gerust hart kunt voorschotelen als iemand veganistisch is of een lactose-intolerantie heeft. Maar het is een heerlijke cake voor iedereen! Ben je nou niet zo’n fan van blauwe bessen? Dan is dit recept ook superlekker met bijvoorbeeld frambozen! Of voeg eens wat geraspte kokos toe voor een extra exotisch tintje. Zo geniet je nog meer van deze makkelijke mango blauwe bessencake!
Makkelijke mango blauwe bessencake
Ingrediënten
- 215 gram bloem
- 1/5 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 140 gram suiker
- 210 gram mangopuree
- 70 gram zonnebloemolie
- 60 gram sojamelk
- 200 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in met zonnebloemolie. Ik leg er ook altijd een vel bakpapier in.
- Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda, gemberpoeder, zout en suiker door elkaar.
- Meng in een andere kom de mangopuree met de zonnebloemolie en sojamelk.
- Doe het mangopureemengsel bij de droge ingrediënten en spatel dit kort door elkaar tot alles net gemengd is.
- Spatel tenslotte de blauwe bessen door het beslag en schep dit in de cakevorm.
- Bak de mango blauwe bessencake in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.
Notities
Nog meer maken met mango?
Ben jij ook gek op lekkere gerechten met mango? Maak ook eens één van de volgende recepten:
- Mango marshmallows
- Crêpes suzette met mango cranberry compote
- Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas
Ga jij deze makkelijke mango blauwe bessencake maken? Tag mij dan op social media op @debsbakerykitchen of laat een reactie achter onder dit bericht! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
3 gedachten over “Makkelijke mango blauwe bessencake”
Geef een reactie
Net de cake geprobeerd te maken maar hij was veel te nat vanbinnen.. 🙁 Tips?
Hoi Sanne,
wat vervelend! Het kan zijn dat je cakeblik kleiner is dan het blik dat ik heb gebruikt of de warmte anders geleid. Siliconen levert vaak een minder mooi resultaat op. Ook is iedere oven anders waardoor de temperatuur kan afwijken. Ik bak bijna altijd met hetelucht.
Kun je hem nog terugdoen in de oven? Dan kun je de baktijd steeds met 10 minuten verlengen.
groetjes Debbie
Hey Debbie,
Thanks voor je snelle reactie! Ik had het beslag inderdaad in een siliconen blik gedaan, daar zou het dan aan kunnen liggen. Wel hetelucht en erna inderdaad nog een extra kwartier in de oven gedaan, mocht helaas ook niet baten. Ik zal het snel nog een keer proberen met een ander blik, dan laat ik weten wat ik ervan heb gebakken 😉
Groetjes, Sanne