Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Makkelijke mango blauwe bessencake
extra nodig: cakevorm van 24 cm
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
13
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Porties
10
servings
Ingrediënten
215 gram bloem
1/5 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel zout
140 gram suiker
210 gram mangopuree
70 gram zonnebloemolie
60 gram sojamelk
200 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in met zonnebloemolie. Ik leg er ook altijd een vel bakpapier in.
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda, gemberpoeder, zout en suiker door elkaar.
Meng in een andere kom de mangopuree met de zonnebloemolie en sojamelk.
Doe het mangopureemengsel bij de droge ingrediënten en spatel dit kort door elkaar tot alles net gemengd is.
Spatel tenslotte de blauwe bessen door het beslag en schep dit in de cakevorm.
Bak de mango blauwe bessencake in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.
Notities
Mangopuree maak je makkelijk zelf door een geschilde mango in blokjes te snijden en met de staafmixer tot een puree te malen.