Ga terug Email Link
makkelijke mango blauwe bessencake

Makkelijke mango blauwe bessencake

extra nodig: cakevorm van 24 cm
Voorbereidingstijd 13 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 10 servings

Ingrediënten
  

  • 215 gram bloem
  • 1/5 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 140 gram suiker
  • 210 gram mangopuree
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 60 gram sojamelk
  • 200 gram blauwe bessen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in met zonnebloemolie. Ik leg er ook altijd een vel bakpapier in.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda, gemberpoeder, zout en suiker door elkaar.
  • Meng in een andere kom de mangopuree met de zonnebloemolie en sojamelk.
  • Doe het mangopureemengsel bij de droge ingrediënten en spatel dit kort door elkaar tot alles net gemengd is.
  • Spatel tenslotte de blauwe bessen door het beslag en schep dit in de cakevorm.
  • Bak de mango blauwe bessencake in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.

Notities

  • Mangopuree maak je makkelijk zelf door een geschilde mango in blokjes te snijden en met de staafmixer tot een puree te malen.