Amandelkoeken met karamelfudge
Vanochtend werkte mijn site niet zoals het hoorde en die was dus even ‘uit de lucht’. Het blijft altijd apart als zoiets ineens niet werkt maar gelukkig was het probleem zo verholpen en kan er weer lekker gekookt en gebakken worden. Het probleem lag ook bij mijn host en er was verder niks boeiends aan de hand maar als je zo’n veiligheidswaarschuwing krijgt, gaan toch alle alarmbellen af en ben je bang dat je alles kwijt bent. Zo gelijk maar even kijken of alles voor mijn back-up wel goed ingesteld staat. In ieder geval kan ik nu dit heerlijke recept voor amandelkoeken met karamelfudge voor je uitwerken zodat je er vandaag nog van kunt genieten!
Inhoudsopgave
Amandelkoeken met karamelfudge bakken
Koekjesrecepten heb je echt nooit genoeg! Zachte koekjes, krokante koekjes, brosse koekjes, grote koeken, met vulling, zonder vulling…. er zijn zoveel heerlijke soorten koekjes te bakken dat je de rest van je leven iedere dag wel aan de bak kunt. Ik houd altijd enorm van koeken met noten erin. Het geeft extra smaak en bite. Je kunt stukjes noot erin verwerken maar natuurlijk ook notenmeel. Ik heb in deze koeken gekozen voor amandelen omdat die altijd lekker zijn. Vergeet niet om ze eerst te roosteren. Even 15 minuten op 150 graden Celsius of in een droge koekenpan (blijf erbij!) zodat de smaak goed naar boven komt. En dan lekker verwerken in deze superlekkere amandelkoeken met karamelfudge. Fijne zondag!
Amandelkoeken met karamelfudge
Ingrediënten
- 225 gram koude roomboter
- 240 gram witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 320 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 160 gram geroosterde gehakte amandelen
- 160 gram karamelfudge blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kneed de roomboter met de basterdsuiker, het vanille extract, ei, bloem en bakpoeder kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
- Kneed vervolgens de amandelen en karamel fudge erdoorheen en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
- Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter.
- Bak de amandelkoeken met karamelfudge in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Leg ze voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.
Notities
Nog meer lekkere koekjes bakken!
Natuurlijk staan er nog meer heerlijke koekjes recepten op de blog. Wat denk je van deze:
- Speculaaskoeken met hazelnoten uit het Makkelijke bakboek
- Pistachekoekjes
- Brosse hazelnootkoekjes
- Koekroosjes met citroencrème
- Vijgen havermoutkoekjes
Makkelijk dit recept bewaren?
Op Pinterest kun je je favoriete recepten makkelijk bewaren! Gebruik onderstaande foto en vind dit recept snel terug.
3 gedachten over “Amandelkoeken met karamelfudge”
Geef een reactie
Hallo, gisteren de amandelkoeken met budget gemaakt. Ze zijn heerlijk maar niet knapperig. Heb ik ze te kort gebakken? Of hoort dat zo? Met vriendelijke groet, Helen
Hoi Helen,
dat klopt hoor, dit zijn inderdaad geen knapperige koeken. Ze hebben wel bite door de amandelen maar verder zijn ze een beetje chewy. groetjes Debbie
Dank voor je reactie! Ze zijn heerlijk!