Amandelkoeken met karamelfudge

Amandelkoeken met karamelfudge

Vanochtend werkte mijn site niet zoals het hoorde en die was dus even ‘uit de lucht’. Het blijft altijd apart als zoiets ineens niet werkt maar gelukkig was het probleem zo verholpen en kan er weer lekker gekookt en gebakken worden. Het probleem lag ook bij mijn host en er was verder niks boeiends aan de hand maar als je zo’n veiligheidswaarschuwing krijgt, gaan toch alle alarmbellen af en ben je bang dat je alles kwijt bent. Zo gelijk maar even kijken of alles voor mijn back-up wel goed ingesteld staat. In ieder geval kan ik nu dit heerlijke recept voor amandelkoeken met karamelfudge voor je uitwerken zodat je er vandaag nog van kunt genieten!

amandelkoeken met karamelfudge
amandelkoeken met karamelfudge

Amandelkoeken met karamelfudge bakken

Koekjesrecepten heb je echt nooit genoeg! Zachte koekjes, krokante koekjes, brosse koekjes, grote koeken, met vulling, zonder vulling…. er zijn zoveel heerlijke soorten koekjes te bakken dat je de rest van je leven iedere dag wel aan de bak kunt. Ik houd altijd enorm van koeken met noten erin. Het geeft extra smaak en bite. Je kunt stukjes noot erin verwerken maar natuurlijk ook notenmeel. Ik heb in deze koeken gekozen voor amandelen omdat die altijd lekker zijn. Vergeet niet om ze eerst te roosteren. Even 15 minuten op 150 graden Celsius of in een droge koekenpan (blijf erbij!) zodat de smaak goed naar boven komt. En dan lekker verwerken in deze superlekkere amandelkoeken met karamelfudge. Fijne zondag!

Amandelkoeken met karamelfudge

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Porties 20 servings

Ingrediënten

  • 225 gram koude roomboter
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 320 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 160 gram geroosterde gehakte amandelen
  • 160 gram karamelfudge blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed de roomboter met de basterdsuiker, het vanille extract, ei, bloem en bakpoeder kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
  • Kneed vervolgens de amandelen en karamel fudge erdoorheen en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter.
  • Bak de amandelkoeken met karamelfudge in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg ze voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.

Notities

  • Die kleine karamelblokjes zijn niet makkelijk in de supermarkt te vinden. Gebruik dan gewoon soft fudge caramel van Lonka bijvoorbeeld.
  • amandelkoeken met karamelfudge
    amandelkoeken met karamelfudge

    Nog meer lekkere koekjes bakken!

    Natuurlijk staan er nog meer heerlijke koekjes recepten op de blog. Wat denk je van deze:

    Makkelijk dit recept bewaren?

    Op Pinterest kun je je favoriete recepten makkelijk bewaren! Gebruik onderstaande foto en vind dit recept snel terug.

    amandelkoeken met karamelfudge


    3 gedachten over “Amandelkoeken met karamelfudge”

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.