Ga terug Email Link
amandelkoeken met karamelfudge

Amandelkoeken met karamelfudge

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Porties 20 servings

Ingrediƫnten
  

  • 225 gram koude roomboter
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 320 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 160 gram geroosterde gehakte amandelen
  • 160 gram karamelfudge blokjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed de roomboter met de basterdsuiker, het vanille extract, ei, bloem en bakpoeder kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
  • Kneed vervolgens de amandelen en karamel fudge erdoorheen en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter.
  • Bak de amandelkoeken met karamelfudge in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg ze voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.

Notities

  • Die kleine karamelblokjes zijn niet makkelijk in de supermarkt te vinden. Gebruik dan gewoon soft fudge caramel van Lonka bijvoorbeeld.