Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelkoeken met karamelfudge
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Porties
20
servings
Ingrediƫnten
225 gram koude roomboter
240 gram witte basterdsuiker
1 tl vanille extract
1 ei
320 gram bloem
2 tl bakpoeder
160 gram geroosterde gehakte amandelen
160 gram karamelfudge blokjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed de roomboter met de basterdsuiker, het vanille extract, ei, bloem en bakpoeder kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
Kneed vervolgens de amandelen en karamel fudge erdoorheen en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter.
Bak de amandelkoeken met karamelfudge in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Leg ze voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.
Notities
Die kleine karamelblokjes zijn niet makkelijk in de supermarkt te vinden. Gebruik dan gewoon soft fudge caramel van
Lonka
bijvoorbeeld.