Kip met kersen
Dit gerecht is echt verrassend. De kip met kersen kon ik nog wel met elkaar rijmen maar dat er ook kerrie in ging, vond ik heel apart. Tot ik het proefde… heerlijk! Ik at dit gerecht jaren terug voor het eerst bij een vriendin en kreeg van haar het recept. Ik heb het enigzins aangepast zodat ik geen zakje kerriesaus hoef te gebruiken. Eet het niet te vaak want het is wel een calorierijk gerecht maar ach, af en toe moet je lekker kunnen genieten van comfort food!
Voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet
- een pot kersen (uitlekgewicht 350 gram)
- 4 tl kerriepoeder
- een rol bladerdeeg (koeling Tante Fanny)
- 100 gram roomkaas
- 50 gram oude geraspte kaas
- losgeklopt ei
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Laat de kersen uitlekken, bewaar het sap. (Dit kun je mooi gebruiken voor stoofperen) Snijd de kipfilet in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin.
- Voeg de kersen zonder sap toe. Vervolgens doe je de roomkaas en de kerrie erbij. Voeg 2 el kersensap toe en breng op smaak met peper en zout
- Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en met de helft van het bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork in het deeg.
- Bak het deeg alvast 10 minuten voor en haal uit de oven.
- Doe de kip met kersen in de schaal en dek af met het overige deeg. Stop het een beetje in aan de randen.
- Strooi de kaas erover.
- Bak nog eens 10 à 15 minuten.