Basis risotto

risotto groene asperges en raapstelenpesto

zoete aardappel met taleggio

risotto met bleekselderij
Met dit basisrecept voor risotto kun je alle kanten op. Voeg eraan toe wat je lekker vindt en zet de meest uiteenlopende risotto’s op tafel!

Voor 4 personen

  • 300 gram risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 tot 1,5 liter kruidenbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 20 gram roomboter
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
  2. Fruit de ui.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer goed.
  4. Voeg de witte wijn toe zodra de korrels een beetje glazig zijn.
  5. Als de wijn is opgenomen, voeg je lepel voor lepel de bouillon toe.
  6. Blijf steeds goed roeren, vooral langs de randen. Zet het vuur niet te hoog.
  7. Ga door tot de bouillon bijna op is en proef steeds of de rijst al gaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
  8. Als de rijst gaar is, roer je er de roomboter en Parmezaanse kaas door.
  9. Breng op smaak met peper en zout.

Kijk ook eens bij deze recepten:

Risotto met bleekselderij en parmaham

Groene aspergerisotto met raapstelenpesto

2 bereidingen voor zoete aardappel met taleggio

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.