Havermout smoothiebowls met vers fruit
Foodblogswap met de Menukaart van Maart
Wat vind ik het toch leuk om iedere maand aan de foodblogswap mee te doen! De foodblogswap is een maandelijks terugkerend item in de groep foodbloggers op Facebook en iedere maand krijg je een andere blog toegewezen waar je van mag koken of bakken. Het is de bedoeling om je eigen draai aan dat recept te geven en zo krijg je dus iedere keer nieuwe recepten geïnspireerd op andere foodblogs! Deze maand mocht ik kiezen van de Menukaart van Maart. Ik volg Maartje al een tijdje en weet dat zij supersportief is. Haar voeding past ze daarop aan om zo nog beter te kunnen presteren en dat levert heerlijke recepten op! Ik maakte een variatie op haar vegan havermout cups met kokosyoghurt en vers fruit en dat werden havermout smoothiebowls met vers fruit.
Havermout cups for breakfast!
Op Instagram deelt Maartje naast haar heerlijke foodfoto’s ook haar sportieve prestaties als triathlete. Zoals ik hierboven schreef, houdt ze er een gezonde levensstijl aan en ze eet vegan. Ik vond het best een uitdaging om daar iets mee te doen omdat ik zelden vegan eet. Als je veganistisch eet, eet je geen dierlijke producten dus ook geen eieren, zuivel, vlees en vis. Gelukkig blijft er genoeg lekkers over en daar weet ze wel raad mee! Ik kwam de havermout cups tegen op haar site en wilde daar graag mee aan de slag! Het ziet er al zo gezellig uit om de dag zo te beginnen en het is makkelijk te maken. Als twist heb ik hazelnootmeel gebruikt en lijnzaad toegevoegd. Daarnaast heb ik er een smoothiebowl van gemaakt door een yoghurtsmoothie in de havermout cups te serveren met vers fruit. Ik gebruikte onder andere kersen en pruimen maar varieer gerust met de smoothie en het fruit! Fijne dag!
Ingrediënten en bereidingswijze havermout smoothiebowls met vers fruit
havermout cups
- 50 gram havermout
- 50 gram hazelnootmeel (te vervangen voor amandelmeel)
- 20 gram lijnzaad
- 3 eetlepels agavesiroop of honing
- 2 eetlepels kokosolie
smoothie
- 200 gram pruimen
- 150 gram kersen
- 2 perziken
- 200 gram skyr
- extra: fruit om te serveren
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Smelt de kokosolie in de magnetron en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Bekleed 4 tartelettevormpjes met het mengsel en creeer met je vingers een opstaand randje.
- Bak tenslotte de havermout cups 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
- Ontpit de kersen, halveer de pruimen en schil de perziken.
- Doe dan het fruit samen met de skyr in de blender en mix tot een gladde smoothie.
- Haal de havermout cups uit de oven en laat ze afkoelen.
- Leg ze vervolgens op een mooi bordje en schenk er wat smoothie in. Decoreer met vers fruit.
- Geniet van je havermout smoothiebowls met vers fruit!
Tip: deze havermoutcups zijn ook heerlijk als dessert met een bolletje ijs in plaats van smoothie of maak er een fruitgebakje van door ze te vullen met vers fruit en af te toppen met wat slagroom!
Kijk voor meer havermout recepten ook eens bij: Gezonde(re) bananen havermout bars
Ga jij deze havermout smoothiebowls met vers fruit maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.