Havermout kokoskoeken met zonnebloempitten
De snelheid waarmee deze havermout kokoskoeken met zonnebloempitten verdwenen, stemde me gelukkig! Hoewel ik al jaren bak en echt veel ervaring heb, is het toch altijd weer fijn om te horen dat mensen genieten van je baksels. Natuurlijk bak ik omdat ik het leuk vind en er zelf van geniet, maar ik vind het ook heerlijk om er anderen blij mee te maken!
Inhoudsopgave
Lekker met zonnebloempitten
Ik bak heel vaak met noten en dat is superlekker! Maar noten zijn vaak best kostbaar. Daarom bakte ik deze koekjes met zonnebloempitten. Die zijn een stuk voordeliger en geven wel een lekkere bite aan de koekjes. Net als veel noten en zaden, bevatten zonnebloempitten ook veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine E, magnesium en selenium. Daarnaast bevatten ze vezels en gezonde vetten. Nu zijn deze koekjes niet persé gezond, maar je kunt zonnebloempitten ook gebruiken als topping voor je salade, door je granola mengen of door je yoghurt scheppen. En deze koeken bevatten in ieder geval wel heel veel vezels doordat je ook havermout gebruikt.
Havermout kokoskoeken met zonnebloempitten bakken
Zelfs als je nooit in de keuken te vinden bent, kun je deze havermout kokoskoeken met zonnebloempitten eenvoudig bakken. Het is kwestie van de ingrediënten in de juiste volgorde mengen en dan leg je balletjes op de bakplaat zodat je 9 minuten later heerlijke koeken uit de oven tovert. En zelfs als je alle ingrediënten tegelijk in een kom zou gooien, komen er nog lekkere koekjes uit. Leuk toch om zo eens iemand die je lief vindt te verrassen met deze verrassend lekkere koeken?
havermout kokoskoeken met zonnebloempitten
Equipment
- mixer
- bakpapier
Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 140 gram bloem
- 100 gram boekweitmeel
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 160 gram havermout
- 75 gram geraspte kokos
- 160 gram zonnebloempitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed enkele bakplaten met bakpapier. Het kan zijn dat je in 2 keer moet bakken vanwege de hoeveelheid.
- Klop de boter, suiker en basterdsuiker romig. Voeg de eieren en vanille toe en mix door elkaar.
- Voeg de bloem, baking sodag, het bakpoeder en de zout toe. Mix kort door tot het net gemengd is.
- Doe er tenslotte de havermout, geraspte kokos en zonnebloempitten bij en meng het goed door elkaar.
- Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
- Bak de koekjes 9 minuten, laat ze even op de bakplaat afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Notities
Nog meer koek recepten
Zoals je vast wel een beetje weet, ben ik enorme fan van koekjes! Ik ben een echt koekiemonster en blijf jullie lekker maken met allerlei recepten. Hieronder alvast een paar van mijn favorieten:
- Chocolate Chip Koeken Met Hazelnoten En Karamel Fudge
Brutti Ma Buoni: Glutenvrije Hazelnootkoekjes Met 3 Ingrediënten
Volkoren Havermout Koeken Met Rozijnen
Kaneelkoekjes Met Kaneelsuiker
Shortbread Koekjes Met Abrikozen En Pistachenoten