Havermout cake met pruimen en kersen
Waar ik een paar maanden geleden nog wekelijks bakte, schiet het er de laatste tijd steeds vaker bij in. Ik let zelf al een hele tijd goed op wat ik eet en alhoewel ik nog steeds taart eet, eet ik het wel een stuk minder. Als er dan iets lekkers in de koelkast staat, is de verleiding toch weer vrij groot dus bak ik minder. Maar eigenlijk mis ik het wel. Als er toch iets uitgevonden zou worden waardoor je kunt eten wat je wilt zonder aan te komen….. Diegene wordt miljonair!! Gelukkig is deze havermout cake met pruimen en kersen best wel verantwoord en bovendien heel lekker!
Inhoudsopgave
Ontbijten met havermout cake met pruimen en kersen
Ik vind het een perfecte cake om mee te ontbijten. Door de havermout en het volkorenmeel is het voedzaam en de noten zorgen voor gezonde vetten. De kersen en pruimen zijn lekker zoet zodat je niet veel suiker hoeft toe te voegen en door de appelmoes wordt de havermout cake lekker smeuïg. Lekker voor bij een kopje thee en helemaal als je er nog een schep yoghurt met fruit bij serveert! Maar natuurlijk is deze havermout cake met pruimen en kersen ook heerlijk als tussendoortje. Geef een plak mee aan je kids als tienuurtje of neem zelf wat lekkers mee voor op je werk!
Havermoutcake met pruimen en kersen
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 320 gram appelmoes
- 100 gram rietsuiker
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 55 gram karnemelk of 50 gram melk en 5 gram citroensap
- 1 theelepel vanille extract
- 165 gram volkorenmeel
- 85 gram havermout
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel baking soda
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 20 kersen ontpit en gehalveerd
- 10 pruimen ontpit en in vieren
- 100 gram grof gehakte geroosterde hazelnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een groot cakeblik of 2 kleine ronde vormen van 16 cm in en bekleed met bakpapier.
- Klop vervolgens in een grote kom de kokosolie met de eieren, het vanille extract, de melk en de appelmoes door elkaar.
- Meng dan in een andere kom de rietsuiker, het volkorenmeel, havermout, zout, baking soda en bakpoeder door elkaar.
- Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
- Tijd om de smaakmakers bij het beslag te doen! Voeg de pruimen, kersen en hazelnoten toe en roer goed door.
- Schep het beslag in de vorm en bak de havermoutcake in ongeveer 1 uur gaar in de oven.
- Laat de havermoutcake met pruimen en kersen volledig afkoelen en bewaar in de koelkast
Bakken met havermout
Havermout is heerlijk om mee te bakken! Je kunt het fijnmalen tot havermeel maar de havervlokken geven juist extra bite aan je baksel. Ik bak er graag mee en maakte er ook al andere lekkere recepten mee: