Hamburgers met gegrilde aubergines

Hamburgers met gegrilde aubergines

Het is alweer even geleden dat ik dit gerecht maakte. Het was hoogzomer en eigenlijk vond ik het meer een herfstgerecht ook al smaakte het op dat moment ook prima haha. In ieder geval heb ik daarom gewacht met het plaatsen van het recept tot nu. Deze hamburgers met gegrilde aubergines zijn makkelijk te maken en oh zo smakelijk. Door de bacon en gorgonzola krijgen ze een extra kick en de smakelijke ranch dressing maakt hem helemaal af! 

hamburgers met gegrilde aubergines en gorgonzola

Recepten bedenken

Als ik een recept bedenk, ga ik meestal van een bepaald ingrediënt of meerdere ingrediënten uit. Ik probeer het dan zo te combineren dat ik alles uit de koelkast kan opmaken en genoeg groenten in mijn gerecht verwerk. Zo kost het me ook geen moeite om genoeg groenten te eten. Bij de hamburgers bakte ik ook nog lekkere kastanjechampignons voor nog meer smaak! Ik ben trouwens nooit zo’n fan van kant en klare sauzen maar deze dressing is echt top van smaak, een aanrader dus! 

Ook gek op aubergines?

Maak dan ook eens een van deze recepten:

hamburgers met gegrilde aubergines en gorgonzola
hamburgers met gegrilde aubergine en gorgonzolahamburgers met gegrilde aubergine en gorgonzola

Ingrediënten en bereidingswijze hamburgers met gegrilde aubergines

  • 4 hamburgers
  • 2 aubergines
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 plakjes bacon
  • 60 gram gorgonzola
  • ranch dressing
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel: wat tuinkers ter garnering
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Snijd de kastanjechampignons in vieren en zet apart. 
  3. Snijd vervolgens de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk ze licht met olijfolie.
  4. Bestrooi de plakken aubergine met peper en zout en leg ze op de bakplaat.
  5. Grill ze 30 minuten in de oven en leg er de laatste 5 minuten de plakken bacon bij. 
  6. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de hamburgers aan beide kanten. Doe de kastanjechampignons erbij wanneer de hamburger aan 1 kant gegrild is en bak ze mee. 
  7. Bestrooi de kastanjechampignons met peper en zout. 
  8. Tijd om de hamburgers samen te stellen! Leg de hamburger op een plak aubergine, verdeel er wat gorgonzola over en bedek met nog een plak hamburger. 
  9. Schep tenslotte de bacon erop en een flinke schep champignons.
  10. Garneer de hamburgers met gegrilde aubergines met de ranch dressing en tuinkers en serveer direct. 
  11. Eet smakelijk! 

Ga jij deze hamburgers met gegrilde aubergines maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.