Glutenvrije bananen pancakes

Glutenvrije bananen pancakes

Foodblogswap

Het is alweer de laatste dag van maart en einde van de maand betekent foodblogswap! Ik was deze keer wel een beetje erg laat maar gelukkig staan er op de blog Duizend en 1 dag van Martine superveel lekkere recepten! Ik heb al een aantal heerlijke dingen zien staan zoals een broodje linzenburger met peterselieyoghurt en bijzondere tosti’s dus ik ga zeker nog eens kijken als ik wat anders wil qua lunch! En niet alleen voor de lunch, voor de borrel, zoetigheid en hoofdgerechten is er ook genoeg keuze! Voor deze foodblogswap maakte ik glutenvrije bananen pancakes op basis van Martine’s banaan wafels met kaneel en die zijn superlekker geworden!

glutenvrije bananen pancakes

Glutenvrije bananen pancakes

Ik heb dus geen wafelijzer maar ik bedacht dat het vast ook wel zou moeten gaan in het grillijzer. Helaas bleef dat toch wel plakken dus vandaar dat ik geen wafels maar pancakes heb gemaakt. De smaak is sowieso heerlijk! Ik had na een het Foodies Breakfast een goedgevulde goodiebag gekregen waarin bakbananenmeel zat en dat is glutenvrij, lactosevrij en notenvrij dus ideaal voor een glutenvrije bananen pancake! Ik heb ook wat geraspte kokos en wat citroensap toegevoegd en de honing vervangen door dadelstroop. Serveer de glutenvrije bananen pancakes met extra dadelstroop en kokosvlokken voor een verantwoord ontbijtje of lunch! Mijn kinderen vinden ze ook superlekker!

glutenvrije bananen pancakes

Ingrediënten en bereidingswijze glutenvrije bananen pancakes

voor ongeveer 8 à 10 pancakes

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 120 gram bakbananenmeel
  • 2 eetlepels dadelstroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 15 gram geraspte kokos
  • extra: zonnebloemolie, dadelstroop, kaneel en kokosvlokken
  1. Prak de bananen in een ruime kom.
  2. Voeg alle ingrediënten toe en meng tot een samenhangend beslag.
  3. Verhit een kleine hoeveelheid zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Schep volle eetlepels van het mengsel in de pan en bak rustig een paar minuten.
  5. Draai de pancakes om als de onderkant mooi goudbruin is en de bovenkant ook al iets steviger is.
  6. Druk vervolgens zachtjes met de spatel op de pancakes om ze iets platter te maken en bak ze gaar.
  7. Herhaal dit met al het beslag.
  8. Bestrooi ze met extra kaneel en serveer ze met dadelstroop en kokosvlokken.

glutenvrije bananen pancakes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.