Gesuikerde cranberries
Ieder jaar in de periode voor Kerst liggen ze weer in de winkels: verse cranberries. Ik sla altijd wat zakken in zodat ik ook wat kan invriezen. Ze zijn lekker in smoothies, bij vlees, in een taart…. maar dat je ze ook zo kunt eten, wist ik niet. Nou ja, zo. Je moet er wel even wat mee doen want anders zijn ze wel erg zuur maar het is een kleine moeite en het is het zeker waard! Je krijgt prachtige gesuikerde zoete cranberries die lekker zijn om zo tussendoor te snoepen of als decoratie op je taart, je cake, je dessert, in je drankje…. Het ziet er heel feestelijk en kerstachtig uit en ze zijn dus ook zeer geschikt om cadeau te doen in een mooie verpakking! Gebruik de gesuikerde cranberries ook eens in deze witte chocolade cranberry taart.
Ingrediënten en bereidingswijze gesuikerde cranberries
- 400 gram suiker
- 500 ml water
- 1 zakje verse cranberries
- 150 gram fijne kristalsuiker
- Doe de suiker en het water in een steelpan.
- Verhit al roerend en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost.
- Doe de cranberries in een hittebestendige kom en giet het suikerwater erover heen.
- Laat afkoelen, dek af en zet een nacht in de koelkast.
- Giet de cranberries af (bewaar het suikerwater eventueel voor een ander recept) en rol ze door de fijne suiker.
- Laat ze nog een uurtje drogen en je hebt heerlijke knapperige zoete / friszure snoepjes!
Nog meer lekkers met cranberries
- Crêpes suzette met mango cranberry compote
- Cranberry cupcakes
- Geitenkaashapjes met granaatappel cranberry compote
- Pecan cranberrykoekjes
- Cranberry granaatappeltartelette
- Kerstcocktail
- Yoghurtcake met granaatappel en cranberries
- Kruidkoek met cranberries en noten
Bron: Martha Stewart