Frittata met artisjok en spinazie
Snel en makkelijk no waste
Waarom moeilijk doen als het ook snel en makkelijk kan! We hebben allemaal weleens restjes in de koelkast die dreigen te blijven liggen omdat niemand het meer eet. Dat is natuurlijk zonde, helemaal omdat er al zoveel wordt weg gegooid. Frittata is de Italiaanse versie van een goedgevulde omelet. Je kunt hier dus perfect allerlei restjes groenten in verwerken! Ik maakte deze frittata met artisjok en spinazie maar varieer naar hartelust! Deze versie is ook lekker met wat extra geitenkaas of geraspte Parmezaanse kaas. Serveer er wat brood bij of een flinke groene salade waarin je ook weer wat restjes kwijt kunt en je kunt aan tafel!
Ingrediënten en bereidingswijze frittata met artisjok en spinazie
Voor 4 personen als bijgerecht
- 6 eieren
- 1 blik artisjokharten, uitgelekt
- 3 bosuitjes
- 3 sjalotjes
- 2 flinken handen verse spinazie, gewassen
- een paar takjes peterselie, gehakt
- 3 teentjes knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- eventueel zachte geitenkaas
- Snipper de sjalotjes, snijd de bosui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hete koekenpan en fruit de uien en knoflook zachtjes.
- Snijd vervolgens de artisjokharten in vieren.
- Doe dan de spinazie bij het uimengsel en laat wat slinken.
- Klop de eieren los met de peterselie, wat peper en zout.
- Giet de eieren tenslotte rustig over de spinazie en verdeel de artisjokken erover.
- Laat de omelet op middelhoog vuur stollen, gebruik eventueel een deksel.
- Serveer de frittata met artisjok en spinazie warm met de geitenkaas.
Probeer ook eens deze Wortel artisjokken salade als je van artisjokken houdt!
Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.