Fotoverslag opening Oosterscheldekreeftseizoen

Fotoverslag opening Oosterscheldekreeftseizoen

Zomaar een donderdag in maart. Maar voor mij en vele andere geen gewone dag. Ik was in Zeeland want er was een hele happening voor één dier: de befaamde Oosterscheldekreeft. Vandaag was de opening van het seizoen en werd de eerste Oosterscheldekreeft officieel geveild. Het was genieten met een grote G en we zijn enorm in de watten gelegd. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden vind je hier mijn fotoverslag van de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen!

opening oosterscheldekreeftseizoen
De 1e kreeft! Een kanjer van 2500 gram
opening oosterscheldekreeftseizoen
opening oosterscheldekreeftseizoen
De kreeftenwijn van 2019 is een heerlijke Chardonnay van wijnhuis Lapostolle
opening oosterscheldekreeftseizoen
Happy als ik mag varen én lekker eten – fotocredits: Jadis van The Lemon Kitchen
opening oosterscheldekreeftseizoen
opening oosterscheldekreeftseizoen

Feitjes

 • 16, veelal historische, schepen voeren de Oosterschelde op waaronder de Helena. Vorig jaar vaarde ik nog mee met een culinaire haringtocht op dat schip!
 • er waren 95 Nederlandse en Belgische verslaggevers bij, een recordaantal!
 • Primeur: naast kreeftenwijn was er dit jaar ook kreeftenbier! De Nautilus white lager van Brouwerij Maximus smaakte prima met de heerlijke kreeft.
 • De eerste Oosterscheldekreeft is geveild voor maar liefst € 50.000,- en is overhandigd aan Ronald Koeman, ambassadeur van Support Casper, het goede doel van alweer de 19e editie van de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen.
 • Het was bijna windstil, geen zeezieke mensen aan boord dus 🙂
 • De Oosterscheldekreeften mogen van 1 april tot en met 15 juli gevangen worden
 • Bij de deelnemende restaurants van de Kring van Oosterscheldekreeft kun je van een driegangen kreeftmenu voor € 64,95 genieten.
 • Meer info vind je op www.oosterscheldekreeft.nl.
Zo gezellig dat je altijd andere leuke foodies tegenkomt! Vlnr: Jadis van the Lemon Kitchen, Myra van Myra Madeleine, Andrea van Anniepannie, Anne-Marie van My Happy Kitchen en ik


4 gedachten over “Fotoverslag opening Oosterscheldekreeftseizoen”

 • Ik was op een gegeven moment toch lichtelijk zeeziek. Toen ze onder de Zeelandbrug vaarden ging het allemaal toch aardig op en neer. Ging gelukkig snel weer over toen ik mijn bordje kreeft voor me had

  • Oh echt? Misschien omdat jullie boot hoger was, bovenop deint het meer dan wanneer je lager op het water zit. Gelukkig kon je wel van de kreeft genieten!! Was ook niet zo moeilijk he? Wat een enorme verwennerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.