fbpx

Flammkuchen met ham, rucola en heks´nkaas

Flammkuchen met ham, rucola en heks´nkaas

Deze flammkuchen met ham, rucola en heks´nkaas is een knipoog naar de klassieke flammkuchen met crème fraîche en spek. Het is een ideaal voorgerecht of een hapje bij de borrel en een mooie start van een heerlijke avond in goed gezelschap. Ik werd door Tante Fanny degen geïnspireerd om met hun verse deeg aan de slag te gaan op de BBQ en in de houtoven en dat beviel goed!

flammkuchen met ham, rucola en heks'nkaas

Flammkuchen met ham, rucola en heks´nkaas op de BBQ of in de houtoven

Lekker buiten eten, gezellig barbecueën met vrienden of familie… We doen het graag! Ik houd ervan om te variëren en verschillende gerechten te bereiden op de BBQ en natuurlijk om pizza´s te bakken in onze houtoven, maar ik had er nog nooit aan gedacht om een flammkuchen zo te bereiden. Maar nu ik weet hoe makkelijk het is, ga ik het vaker doen! Met het kant- en klare flammkuchendeeg van Tante Fanny heb je al een perfecte basis te pakken.

flammkuchen met ham, rucola en heks'nkaas

Workshop pizza op de BBQ

Pas mocht ik een ontzettend leuke workshop bijwonen met het Tante Fanny team uit Oostenrijk. Samen met wat andere foodies gingen we aan de slag met het verse pizza- en flammkuchendeeg bij het BBQ Experience Center in Roosendaal. We maakten verschillende pizzarecepten en een smakelijk flammkuchenrecept, daarna kregen we nog gerookt buikspek en rookten we zelf zalm op de barbecue. Het was allemaal verrukkelijk en met een hoofd vol inspiratie ging ik voldaan weer naar huis om het zelf nog eens dunnetjes over te doen, maar dan in de houtoven!

Tip voor het bakken van de lekkerste flammkuchen

Het bereiden van deze flammkuchen met ham, rucola en heks´nkaas kan op verschillende manieren. Het kan natuurlijk in een gewone oven. Die verwarm je op 200 graden (hetelucht) of 220 graden (boven- en onderwarmte) en bij voorkeur verwarm je de bakplaat ook mee voor een knapperige bodem. Het kan op de barbecue. Wij hebben een kamado BBQ en daar heb je dan een pizza, op zo’n 400 graden. Let op: je bakt de flammkuchen zonder bakpapier op de BBQ en in de pizzaoven. Je hebt dan wel semolina of rijstbloem nodig om het deeg van je plank of pizzaschep op de BBQ danwel in de pizzaoven te krijgen. Dus hup, aan de slag 😉

flammkuchen met ham, rucola en heks'nkaas

Flammkuchen met ham, rucola en heks’nkaas

Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord flammkuchen, ovenpasta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 14 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers flammkuchendeeg Tante Fanny
  • 3 el heks'nkaas
  • 8 plakjes achterham
  • rucola
  • semolina of rijstbloem om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de BBQ op 240 graden of de pizzaoven tot 400 graden. Rol het deeg uit op je werkblad en halveer het.
  • Bestrooi je je plank / pizzaschep met semolina of rijstbloem en leg hier een stuk flammkuchendeeg (zonder bakpapier) op.
  • Smeer het deeg in met de Heks'nkaas en beleg met ham. Schuif de flammkuchen vanaf de plank of pizzaschep op de BBQ of in de houtoven.
  • Bak de flammkuchen in de houtoven in ongeveer 4 minuten goudbruin (let op, dit kan ook sneller zijn) en op de BBQ in ongeveer 8 minuten.
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel de rucola erover. Serveer direct.

Notities

Tip: wanneer je de flammkuchen met ham, rucola en heks’nkaas in de normale oven wilt bereiden, rol je het deeg met bakpapier direct uit op de bakplaat. De oventemperatuur staat op de verpakking aangegeven. 

Meer pizza en flammkuchenrecepten maken?

Heb je de smaak te pakken? Ga dan ook aan de slag met één van mijn andere pizza en flammkuchenrecepten.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen